Stresle baş etmeniz için 4 yoga pozu

Yaşadığınız stresi anında çözmeniz, biriktirip büyük bir öfkeye çevirmemeniz sizin için daha iyi…


Poz-1: (Ofis ortamı için özellikle)
Oturduğunuz yerde ellerinizi karnınıza koyarak farkındalığınızı göbek deliğinin hareketine taşımalı ve birkaç nefes alarak takip etmeye başlamalısınız. ( uzanamayacağınız durumlar için alternatif poz ) Eğer olduğunuz ortam oturmanın dışında başka pozisyon alabileceğiniz bir yerse aşağıdaki pozu uygulamanızı öneririz. Poz-1: Sırt üstü yere uzanın, tüm vücudunuz düz olacak şekilde, kollarınız bacaklarınızın yanında olacak şekilde uzatın. Nefesinizi alırken kollar aynı anda arkaya doğru kaldırın ve ayaklar topuklardan önde bir duvar itermişçesine hareket ettirin. Verirken nefesi kollar bacakların yanına arkadan kaldırılarak geri getirin ve aynı anda da haahhhh diye ses çıkarın. Bu pozun amacı sığlaşan nefesimizi tekrar bulmak. Yine bu pozu tekrarlama sayınız sizin kendinizi ne zaman rahat hissedeceğinize, nefesinizi ne zaman bulacağınıza bağlı olarak tekrar edebilirsiniz. ( pozisyon alabileceğiniz her ortam için )


Poz-2:
Sırt üstü yerde uzanır vaziyette iken dizlerinizi kırarak göğüs kafesinize doğru çekiniz. Nefes alırken dizlerinizi yere doğru ilerleyecek şekilde uzaklaştırın, verirken göğüs kafesine doğru olacak şekilde geriye çekin. Bu poz esnasında her nefes verirken haaaahhhh sesi çıkarın ve o sesle birlikte stresinizi dışarı doğru attığınızı düşünün.


Poz-3:
Sırt üstü dümdüz yerde uzanmış olmalısınız. Nefesinizi alırken sadece tek kolunuzu arkaya doğru uzatın ve onun aksi olan ayağınızı parmaklarını öne doğru kırarak topuğunuzla yine duvar itiyormuş gibi hareket edin. Nefesinizi verirken kolunuz tekrar gövdenin yanına getirin ve ayağınızı rahat bırakın. Daha sonra diğer kolu ve ayağı aynı şekilde yaparak tekrarlayın. Her iki kolu ayrı ayrı belli sayılarda yaptıktan sonra ayaklarımızı rahatlamak için sırt üstü pozisyondan kalkmadan ayak tabanlarımızı yere basacak şekilde dizlerinizi kırın. Bu pozun amacı stresli durumlarda zihnimiz dağınık olur, zihnimizi tekrar nefesimize getirmek… Bu hareketlerle nefes alıp verişinize odaklanacaksınız.


Poz-4:
Sırt üstü ve ayak tabanlarınız yere basmış vaziyette iken ellerinizi karnınıza koyun. Ellerinizin karnınızda olması kendi bedeninizle temas kurmanızı sağlamak. Nefes alırken avuç içleriniz dolar, verirken boşalır bu zaten kendiliğinden olur. Karnınızdan nefes alıp vermek sizi sakinleştirir. Bu pozu sadece sırt üstü yapmak zorunda değilsiniz. Metro’da, tramvayda giderken otururken de elinizi göbek deliğinize koyarak yapabilirsiniz. Bu pozu da istediğiniz kadar tekrar edebilirsiniz.Bu pozun amacı nefesimizi biraz daha izlemek.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*