Sömestrde kayak tatili yapmak isteyenlere öneriler

Sömestr tatilinde ailenizle birlikte gideceğiniz kayak merkezi alternatifleri…


Hazır sömestr tatili de yaklaşmışken, ailenizle birlikte kayak tatiline ne dersiniz? İşte Türkiye’deki gidilmesi gereken kayak merkezleri…


Sarıkamış kayak merkezi
Kayak merkezi açısından oldukça önemli olan Sarıkamış, Alpler’le aynı kar kalitesine sahiptir. 2500 rakımlı Cıbıltepe bulunan kar türü Alpler’de bulunan, kar kristali özelliği vardır. Kış koşullarında 1.5 metre olan bu bölgeler, kış sporları için oldukça elverişli. Kayak zamanının en uygun olduğu tarihler ise, Aralık ve mart ayları. Merkezde 2 tane devlet konutu olmakla birlikte pek çok konaklama yeri de bulunmaktadır. Ayrıca kayak eğitimleri, sağlık ve güvenlik hizmetleri de oldukça fazladır.


Palandöken kayak merkezi
22 tane kaya pisti bulunan Palandöken kayak merkezi, Erzurum’un güneybatısında bulunmaktadır. Ejder ve Kapıkaya isimli pistleri, Slalom ve Büyük Slalom yarışmaları için tescilli pistler olarak olimpik pist ilan edilmiştir. Başlangıç yüksekliği 2200 metre, zirve noktası olan Ejder tepe noktası 3176 metredir. Bundan dolayı Türkiye’de birinci derecede önemli kayak merkezidir. Aralık ve Mayıs ayları arası kayak için en uygun zamanlardır.


Kartalkaya kayak merkezi
Kartalkaya, Alp kayağı ve tur kayağı için çok uygun koşullara sahiptir. Kayak için en uygun tarihler, Aralık ve Mart aylarıdır. Normal kış koşullarında 3 metre kar yağışı görülmektedir. Türkiye’de kayak denildiği zaman en akla ilk gelen önemli yerlerden biridir. Pek çok konaklama tesisine rastlayacağınız Kartalkaya, keyifli bir gün geçirmek isteyenler içim günü birlik gidilebilecek yerlerden biridir.


Uludağ kayak merkezi
Bursa’ya yakın olmasında dolayı günübirlik de gidilebilen, en gözde kış sporları merkezinden biridir Uludağ. Kayak için Aralık – Mart ayları arası en uygun tarihler arasıdır. Kış koşullarında 3 metreyi bulan kar yağışı yaşanmaktadır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*