Kılıçdaroğlu: Beni değil, neden evet onu anlatsınlar

Kılıçdaroğlu: Beni değil, neden evet onu anlatsınlar
Kılıçdaroğlu: Beni değil, neden evet onu anlatsınlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sürekli kendisinden söz edildiğini belirterek, ‘’Arkadaşlara dedim ki; bu 18 maddenin içinde acaba Kılıçdaroğlu ile ilgili bir düzenleme mi var, bir bakın dedim, görmemiş olabilirim. Arkadaşlar yok dediler. E yoksa bunlar neden bu kadar benden söz ediyorlar? Anayasa değişikliğini anlatsınlar, vatandaş neden evet diyecek onu anlatsınlar’’ dedi. CHP lideri geçen hafta oğluna kız istediği Trabzon’dan halka seslendi. ‘’Temel’e sormuşlar, nerelisin diye, ‘henüz evlenmedim’ demiş’’ fıkrasını paylaşan Kılıçdaroğlu, konuşmasına ‘’Bizim oğlan da artık Trabzonlu olacak’’ diyerek başladı. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Kiralık toprak yargıdan döndü: Getirilmek istenen değişiklikte deniyor ki cumhurbaşkanı aynı zamanda bir partinin de genel başkanı olsun. Böyle olursa çift başlı bir devlet olacak. Hem cumhurbaşkanı hem partinin genel başkanı. Parti genel başkanı; hâkim, vali, savcı, kaymakam, müftü tayin edecek. Bir dönem hükümet Meclis’e bir yasa teklifi getirdi. Suriye sınırındaki mayınlı arazinin temizlenmesi ve İsrail’e 49 yıllığına kiraya verilmesi istendi. Meclis’ten itirazlarımıza rağmen geçti. Anayasa Mahkemesi’ne götürdük. Mahkeme dedi ki; Türkiye Cumhuriyeti topraklarını başka bir ülkeye 49 yıllığına kiralayamazsınız. Eğer o hâkimi partinin genel başkanı tayin etseydi, o yasa iptal edilmezdi ve bugün Suriye sınırımız İsrail’e terk edilmiş olurdu. Yargı bağımsızlığı bunun için önemlidir.

Kılıçdaroğlu size ne yaptı?: Bizimle mücadele etmek istiyorlar, partiyle değil, doğrudan benimle mücadele etmek istiyorlar. Ben olmasam miting de yapamayacaklar. Sabah, öğle, akşam, ikindi Kılıçdaroğlu. Ya arkadaş; Kılıçdaroğlu size ne yaptı? Söylüyorum onlar da duysunlar; Kılıçdaroğlu haram yemedi, kul hakkı yemedi ve millete doğruları anlatıyor. Eğer siz benimle hesaplaşmak istiyorsanız, çıkarsınız karşıma. Ben ondan çekinmiyorum. O zaman düşünmeniz lazım, mazlumdan yana mı zalimden yana mı, haklıdan yanı mı haksızdan yana mı olacağız. Devletin malını kişisel çıkarları için kullananlardan mı yoksa milletin parasını millet için harcayanlardan mı olacağız. Buna karar vereceğiz. Devletin valilerini, parasını, forsunu kullayorlar. Bir de sabah öğle akşam her türlü hakareti yapıyorlar. Ben bana yapılanlara yanıt vermeyeceğim, onu yüce milletin vicdanına havale ediyorum.

Millete sözüm var: Anayasa değişikliğini anlatsınlar, vatandaş neden evet diyecek onu anlatsınlar. Bırakmışlar onu anlatmayı benimle uğraşıyorlar. Devletin kaynakları, uçakları, valileri elinde, benden ne istiyorsun arkadaş, ne istiyorsunuz benden? Çünkü onlar da iyi biliyorlar ki Kılıçdaroğlu, millete doğruları söylüyor. Millete sözüm var, sonuna kadar doğruları söyleyeceğiz

Çayı da yabancılara teslim edecekler: Vekil sayısını artırıyorlar. Fındık üreticisi kardeşlerime sesleniyorum. Sandığa gittiğinizde şunu düşünün; Bu 187 trilyonu üreticiye verseydi daha iyi değil miydi? Neden 50 kişiye veriyorsun. Fındığı yabancılara teslim ettiler. Çayı da yabancılara teslim edecekler, göreceksiniz. Hepimiz dikkatli olmalıyız.

Bizim askerlerimiz El Bab’da şehit olurken, eksi 35-40 derecede PKK ile mücadele ederken, onlar çocuklarına ikbal hazırlıyor. 18’de vekil yapacaklar, askerden muaf olacaklar. Anneler kabul ediyor musunuz? Siz benim oğlum, torunum vekil olacak, inanıyor musunuz? Bu milletin aklıyla alay ediyorlar.

Dünya bunu diyecek: Hayır çıkarsa kaos olur diyorlar. Hiçbir şey olmaz. Tüm dünyaya şu mesajı vermiş oluruz; ‘’Türkiye’de demokrasiyi kaldırmak istediler, Meclis’in yetkilerini bir kişiye vermek istediler. Valisiyle kaymakamıyla her türü baskıyı kurdular ama millet direndi ve demokrasiye sahip çıktı. Yaşasın Türk milleti.’’

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*