Kılıçdaroğlu: Polise, askere sıkılan her kurşun, millete sıkılmış kurşundur


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Polise, askere sıkılan her kurşun, millete sıkılmış kurşundur. Kurşunlara karşı bu ülkenin birliği ve bütünlüğü için hepimiz gerektiğinde göğsümüzü gereceğiz ve mücadelemizi yapacağız. Terör belasından bu ülkeyi kurtaracağız. Bunun sağı, solu, başka bir amacı yoktur” dedi.

– CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,Bursa’nın İnegöl ilçesinde bir otelde kanaat önderleri,  sanayiciler, iş adamları ve muhtarlarla bir araya geldi. Basına kapalı  gerçekleşen toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kemal  Kılıçdaroğlu, toplantıda soruları yanıtladığını, eleştiri ve önerileri  dinlediğini aktardı

  Ankara’dan Bursa’ya gelirken, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde güvenlik  güçleriyle, bölücü terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışma nedeniyle  şehitlerin olduğu haberini aldığını belirten Kılıçdaroğlu, “8 şehidimiz var, bir  tanesi Bursa’dan. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı  diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, her zaman her yerde terörün bir insanlık suçu olduğunu  söylediğini vurgulayarak,  şöyle devam etti: “Terör, bir insanlık suçudur. Hep birlikte teröre karşı ortak bir  duruş sergilemeliyiz. Polise, askere sıkılan her kurşun, millete sıkılmış  kurşundur. Kurşunlara karşı bu ülkenin birliği ve bütünlüğü için hepimiz  gerektiğinde göğsümüzü gereceğiz ve mücadelemizi yapacağız. Terör belasından bu  ülkeyi kurtaracağız. Bunun sağı, solu, başka bir amacı yoktur. Terörün temel  amacı, bu ülkede kaos yaratmak, kardeşi kardeşe düşman etmektir. Bütün  vatandaşlardan istirhamım, bugüne kadar bu tuzağa kimse düşmedi, bundan sonra da  kimse düşmesin.”

HİÇBİR BELEDİYE BAŞKANI SUÇLU DEĞİL

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  “Diğer partiler de kendi belediye başkanlarına baksınlar” diye bir düşünce ortaya  attığına değinerek, şunları söyledi: “Aynı zamanda Erdoğan, ‘Diğer partiler de gereğini yapsın. Gereğini  yapmazlarsa İçişleri Bakanlığı devreye girecek’ gibi bir cümle kullanıyor. Bizim  hiçbir belediye başkanımız suçlu değildir. Asla kabul etmiyoruz. Halkın seçtiği  bütün belediye başkanlarına saygılıyız.  Bizim zaten  belediye başkanlarımızın hemen hemen 24 saatinde müfettişler var. Biz  çekinmiyoruz ki. Ne eksiğimiz var? Kendilerinin hesabını veremeyeceği çok şey  var. Bizim bu millete hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yoktur. Ne yapıyorsak  milletin gözleri önünde yapıyoruz. Belediye başkanlarına talimatımdır, her  kuruşun hesabını belde halkına vereceksiniz. Bizim bütün belediye başkanlarımız,  bu görevlerini yapıyor. Her şey hükümetin bilgi ve denetimindedir. Gizlenecek,  saklanacak hiçbir şeyimiz yoktur.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*