Bebeğin anne karnında boyu ve kilosu

Anne olmak için sabırsızlanırken bir yandan da bebeğinizin ne kadar büyüdüğünü merak ediyorsunuz değil mi? İşte hafta hafta bebeğinizin ne kadar büyüdüğünü gösteren galerimiz.

4. hafta: Bebeğiniz bir sim tanesi boyutunda

Bebeğiniz 4 haftalıkken yaklaşık olarak 1 milimetre kadardır. Gözünüzden makyajınızı sildikten sonra kalan küçük sim taneciklerine baktığınızda bebeğiniz yaklaşık olarak o boyutta olduğunu hatırlamayı unutmayın.

 

Gebeliğin 4. haftasında neler oluyor?


5. hafta: Bebeğiniz Instagram’daki kalp ikonu kadar

Hamileliğinizi yakın çevrenizle nasıl paylaşacağınız konusunda kararsızsanız ve Instagram’da fotoğraf paylaşarak duyurmayı düşünüyorsanız bebeğinizin 5. haftada Instagram’daki kalp ikonu kadar olduğunu da söylemeden geçmeyelim!

 

Gebeliğin 5. haftasında neler oluyor?


6. Hafta: Bebeğiniz ‘#’ işareti kadar

Twitter ve Instagram’daki hamilelik trendlerini takip etmeye başladınız mı? Sosyal medyadaki fenomen annelerden biri olmasanız bile bebeğinizin bu hafta 1 gramdan biraz fazla ağırlıkta olduğunu ve bunun da hashtag diye tabir edilen # işaretine eşit olduğunu biliyor muydunuz?

 

Gebeliğin 6. haftasında neler oluyor?


7. Hafta: Bebeğiniz eyeliner fırçanızın ucu kadar

Sabah bulantılarınız hafif hafif kendini göstermeye başlamış ve göğüslerinizdeki büyümeyi de farketmiş olmalısınız. Bebeğinizin ise artık yavaş yavaş yüzü, kolları, bacakları ve böbrekleri gelişmeye başladı ve kendisi yaklaşık 1.27 santimetre boyunda.

 

Gebeliğin 7. haftasında neler oluyor?


8. Hafta: Bebeğiniz telefon uygulamalarındaki bir simge boyutunda

Hamilelikle ilgili tüm uygulamaları telefonunuza indirmek istiyorsunuz biliyoruz. Bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza almak en büyük hayaliniz. Bir dahaki sefer bu uygulamalara girerken 8 haftalık bebeğinizin o uygulama simgeleri boyutunda olduğunu aklınıza getirmeyi unutmayın.

 

Gebeliğin 8. haftasında neler oluyor?


9. Hafta: Bebeğiniz bir sushi kadar

Öncelikle hamilelere sushinin önerilmediğini belirtmekte fayda var. 9. haftada minik tatlı bir sushi kadar olan bebeğinizin ağırlığı ise yaklaşık 1.9 gram.

 

Gebeliğin 9. haftasında neler oluyor?


10. Hafta: Bebeğiniz küçük koktel sosislerle aynı boyda

Bu haftalarda vücudunuzda şişkinlik ve yorgunluk hissetmeniz gayet doğal. Siz değişen bedeninize uyum sağlamaya çalışırken bebeğiniz de gelişmeye devam ediyor. Kendisi minik bir sosis kadar ve yaklaşık 3 santimetre boyunda.

 

Gebeliğin 10. haftasında neler oluyor?


11. Hafta: Bebeğiniz bir pin pon topu kadar

Gaz veya şişkinliğinizin olması gayet normal ve bunların sebebi de bebeğinizin hızlı bir şekilde gelişiyor olması! Kendisi şu an yüz mimikleri yapabilir ve sizi tekmeleyebilir durumda. Cinsel organları da gelişmeye devam ediyor fakat cinsiyeti öğrenmeniz için henüz erken. 

 

Gebeliğin 11. haftasında neler oluyor?


12. Hafta: Bebeğiniz donut’ların ortasındaki delik kadar

Rahminiz karnınıza kadar genişlemeye başlamış durumda ve bu da daha sık tuvalete gitmenize sebep olabilir. Aynı zamanda ufak baş dönmeleri yaşamanız da olası. Böyle durumlarda kan şekerinizi yükseltmeniz için tatlı bir şeyler atıştırabilirsiniz. Ayrıca sindirim sistemi gelişmeye başlayan bebeğiniz de bu durumdan oldukça memnun kalacaktır.  

 

Gebeliğin 12. haftasında neler oluyor?


13. Hafta: Bebeğiniz minik kaktüsler kadar

Bitkilerin insana moral verdiği gerçeğini göz ardı etmeyin. Masanıza koymak için küçük bir kaktüs alabilirsiniz. Unutmadan, bebeğiniz bu hafta yaklaşık 7 santimetre boyunda ve minik bir kaktüsle aynı boyutta. Ayrıca ses telleri de yavaş yavaş gelişmeye başladı. 

 

Gebeliğin 13. haftasında neler oluyor?


14. Hafta: Bebeğiniz bisiklet zili kadar

Hamilelik egzersizlerinize bisiklet sürmeyi de ekleyebilirsiniz. Bisikletinizde küçük bir ziliniz olur mu olmaz mı size kalmış ama bebeğiniz bu hafta bisiklete takılan zillerle aynı boyda ve yavaş yavaş saçları çıkmaya başladı!

 

Gebeliğin 14. haftasında neler oluyor?


15. Hafta: Bebeğiniz bir kasetle aynı boyda

Annenizin size hamileyken dinlediği ve şu anda bebeğinizle aynı boyutta olan kasetleri ondan ödünç alıp, onları eski bir kasetçalarda dinlemek nostaljik bir gün geçirmenize yardımcı olabilir. 

 

Gebeliğin 15. haftasında neler oluyor?


16. Hafta: Bebeğiniz leziz bir ekler pasta boyunda

İlk başta kapkek, daha sonra donut, şimdi ise ekler boyutunda olan bebeğiniz tatlı krizleri geçirmenize sebep olabilir 🙂 Pastaneden ekler almaya giderken bebeğinizle de bir yandan konuşmayı unutmayın çünkü artık dışarıdaki sesleri algılayabilir!

 

Gebeliğin 16. haftasında neler oluyor?


17. Hafta: Bebeğiniz küçük bir cüzdan kadar

Bu haftada bebeğiniz yaklaşık 13 santimetre ve bu da o çok beğendiğiniz cüzdanla aynı büyüklükte. Parmak izi gelişmeye başlayan bebeğiniz için şimdiden pasaport çıkarma planları yapmaya başlayabilirsiniz.

 

Gebeliğin 17. haftasında neler oluyor?


18. Hafta: Bebeğiniz avokado salatası kadar

Sağlığa oldukça yararlı olan avokado salatası seven annelere sesleniyoruz: Bebeğiniz 18. haftada bir avokado kadar yani, 189 gram!

 

Gebeliğin 18. haftasında neler oluyor?


19. Hafta: Bebeğiniz küçük bir kutu dondurma kadar

Anneden anneye değişiklik gösterse de bebeğinizin ilk tekmelerini bu haftada hissetmeye başlayabilirsiniz. Tek kişilik dondurma kutuları boyutunda olan bebeğiniz bu hafta yaklaşık olarak 15 santimetre.

 

Gebeliğin 19. haftasında neler oluyor?


20. Hafta: Bebeğiniz bu hafta bir saç topuzu kadar

Hamileliğinizin yarısından fazlasını geride bıraktınız. Karnınız artık belli olmaya başladı ve ışıldayan cildiniz ve saçlarınızla kendinizi çok güzel hissediyorsunuz. Saçlarınızı tepede topuz yaptığınız zamanlarda aklınıza bebeğinizin de o boyutlarda olduğunu getirin!

 

Gebeliğin 20. haftasında neler oluyor?


21. Hafta: Bebeğiniz bir sos şişesi ile aynı boyda sayılır

Kilosu yaklaşık 360 gram olan bebeğiniz bir sos şişesi ile aynı ağırlıkta diyebiliriz. Hamileliğiniz boyunca katkı maddeli ürünler tüketmeniz çok önerilmese de market raflarında sos şişesi görmek size bebeğinizi hatırlatabilir.

 

Gebeliğin 21. haftasında neler oluyor?


22. Hafta: Bebeğiniz bir bardak smoothie kadar

Bu hafta bebeğinizin kirpikleri ve kaşları yavaş yavaş oluşuyor ve kendisi bir bardak smoothie kadar. Yani yaklaşık 430 gram!

 

Gebeliğin 22. haftasında neler oluyor?


23. Hafta: Bebeğiniz bir dürüm kadar

Bugünlerde biraz yorgun hissetmeniz ve unutkanlık yaşamanız gayet doğal. Peki bebeğinizin yaklaşık 500 gram olmasının şerefine kendinizi güzel bir dürümle şımartmaya ne dersiniz? 

 

Gebeliğin 23. haftasında neler oluyor?


24. Hafta: Bebeğiniz bir french press boyutunda 

Hamileyken bebeğinizin daha sağlıklı olması uğruna kahveyi çok az tükettiğinizi biliyoruz. Arada bir kahve içerken bebeğinizin de filtre kahvenizi yaptığınız french press boyutlarında olduğunu düşünebilirsiniz. Unutmadan, bebeğinizin yüzü artık tamamen şekillenmiş durumda. 

 

Gebeliğin 24. haftasında neler oluyor?


25. Hafta: Bebeğiniz bir fötr şapka boyunda

Burun delikleri tamamıyle oluşan bebeğinz artık bir fötr şapka boyunda.

 

Gebeliğin 25. haftasında neler oluyor?


26. Hafta: Bebeğiniz bir şişe soda ağırlığında

Bebeğinizin daha çok hareke etmeye başladığını fark ettiğiniz bu haftada ağırlığı yaklaşık 760 gram oldu. Eh, bu da büyük boy içeçeklerle aynı ebatta diyebiliriz!

 

Gebeliğin 26. haftasında neler oluyor?


27. Hafta: Bebeğiniz küçük bir süs akvaryumu kadar

bebeğiniz artık sizin sesinizi ayırt edebilecek durumda! Onunla yaklaşık aynı boyutlarda olan bir süs akvaryumunu odasına koymayı düşünüyorsanız onunla konuşarak fikrini almayı deneyebilirsiniz. Belki karnınızı tekmeleyerek size cevap verir 🙂

 

Gebeliğin 27. haftasında neler oluyor?

 


28. Hafta: Bebeğiniz bir ‘tajin’ boyutunda

“Tajin de ne?!” diye düşünebilirsiniz. Kendisi Güney Afrika mutfağında kullanılan bir çeşit servis kabı. Bebeğiniz de 28. haftada bu kaplarla aynı boyutta diyebiliriz. Kim bilir, belki büyüdüğünde Afrika mutfağından hoşlanır.

 

Gebeliğin 28. haftasında neler oluyor?

 


29. Hafta: Bebeğiniz büyük bir kap dondurma kadar

Kemik gelişimi tamamlanan bebeğiniz aşerdiğiniz koca dondurma kaseleriyle aynı boyda. Çok fazla abartmadan dondurmaları yemeye devam, hamileliğin tadını çıkarın!

 

Gebeliğin 29. haftasında neler oluyor?


30. Hafta: Bebeğiniz küçük bir biblo boyunda

30. haftada beyin gelişimi hızlanan bebeğiniz yaklaşık olarak 39 santimetre boyunda ve 1 kilo 300 gram. Yani evinizi süsleyen biblo bebeklerle çok ortak noktası var.

 

Gebeliğin 30. haftasında neler oluyor?


31. Hafta: Bebeğiniz bir kutu mısır patlamışı kadar

Bebeğiniz bu hafta sinemaya gittiğinizde nasıl bitirdiğinizi anlayamadığınız büyük boy mısır patlağıyla yaklaşık olarak aynı ağırlıkta. 

 

Gebeliğin 31. haftasında neler oluyor?


32. Hafta: Bebeğiniz bir tabildot kadar

İşyerinde öğle arasında yemek yerken bebeğinizin önünüzdeki tabildot büyüklüğünde olduğunu düşünün. Kendisi şu an yaklaşık 1 kilo 700 gram.

 

Gebeliğin 32. haftasında neler oluyor?


33. Hafta: Bebeğiniz bir süs köpeği boyutunda

Minik köpeğiniz her zaman ilk göz ağrınız olacak tabii ki ama bebek geldiğinde papucunun dama atılmasına biraz bozulabilir. Bu arada bebeğiniz 33. haftada biricik köpeğinizle aynı boyutlarda. 

 

Gebeliğin 33. haftasında neler oluyor?


34. Hafta: Bebeğiniz bir lamba kadar

Ayak parmakları büyümeye başlayan bebeğiniz şu anda eski tip duvar lambalarıyla aynı boyda sayılır. 

 

Gebeliğin 34. haftasında neler oluyor?

 


35. Hafta: Bebeğiniz bir piknik sepeti kadar

Küçükken oyuncak bebeklerinizi sepetlere koyup oynardınız hatırlarsınız. İşte o günler gerçek oldu! Kendisi şu an yaklaşık 46 santimetre ve 2 kilo ve 300 gram ağırlığında. 

 

Gebeliğin 35. haftasında neler oluyor?


36. Hafta: Bebeğiniz bir kırlent kadar

Koltuğa otururken her fırsatta arkanıza destek olarak aldığınız kırlentlerle bebeğiniz artık aynı boyutta. 

 

Gebeliğin 36. haftasında neler oluyor?


37. Hafta: Bebeğiniz spor salonundaki ağırlık topları kadar

Hamilelik öncesinde fit bir vücuda sahip olmak için sık sık ziyaret ettiğiniz spor salonlarından aşinasınız değil mi bu toplara? İşte bebeğiniz de 37. haftada bu toplarla aynı ağırlıklarda sayılır. 

 

Gebeliğin 37. haftasında neler oluyor?


38. Hafta: Bebebğiniz bir alet çantası kadar

Doğuma çok az kalan bu haftada bebeğiniz babasının evdeki tamirat işlerinde kullandığı alet çantasıyla aynı büyüklükte diyebiliriz. Yaklaşık 49 santimetre boyunda olan bebeğinizin ağırlığı da 3 kiloya yaklaşmış durumda.

 

Gebeliğin 38. haftasında neler oluyor?


39. Hafta: Bebeğiniz bir plaj topu kadar

Biliyoruz artık bir an önce bebeğinizi elinize almak istiyorsunuz. Büyüyen karnınız, sürekli tuvalete gitme ihtiyacınız sizi çok yordu. Rahatlamak için bebeğinizle beraber bir plajda deniz kıyısında oynaycağınız günleri hayal edin. İşte bebeğiniz de gelecekte oynayacağınız o top kadar!

 

Gebeliğin 39. haftasında neler oluyor?


40. Hafta: Bebeğiniz bir galon süt kadar

Mutlu son artık kapıda! Bebeğiniz bu son haftada 51-52 santimetre boyuna ulaşmış ve 3 kilogram civarlarında oluyor. 

 

Gebeliğin 40. haftasında neler oluyor?

 

Görseller: Skinny Andy 


İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*