Ufak bir kaçamak için mekan önerileri

İstanbul yakınlarında hafta sonu tatillerinde ya da yakın mesafe tatil kaçamağı yapmak isteyenlere mekan önerileri…

Burgazada:Orman ve denizin iç içe olduğu Burgazada istanbul’a en yakın adalardan biridir. Bakir koyları ve trekking için uygun yamaçlarıyla hafta sonu kaçamakları için iyi bir seçim olabilir.


Büyükada:İstanbul’a bağlı en büyük ada olan Büyükada 45 dakika içinde şehirden uzaklaşabileceğiniz kadar yakın bir mesafede. Plajlar ve butik otelleriyle ünlü Büyükada hafta sonu kaçamakları için uygun bir seçenek olabilir.


Heybeliada:Prens adalarından bir diğeri olan Heybeliada vapurla gidebileceğiniz İstanbul’a en yakın adalardan bir diğeri. Plajı ve tarihi güzellikleriyle keyifli tatil mekanlarının arasında…


İğneada:Trakya’nın Karadeniz sahilinde bir kasabadır. 22 kilometrelik bir sahile sahiptir. Sakin bir tatil geçirmek isteyenler için tam anlamıyla huzur dolu bir tatil seçeneği olacaktır. Doğa ve denizin tadını çıkarmak isteyenlere yakın mesafede harika bir seçenek…


Kerpe:İzmit’in Kandıra ilçense bağlı bulunan bir sahil kasabasıdır. Uzun sahil şeridi ve tertemiz deniziyle hafta sonu kaçamakları için harika bir tercih olacaktır.


Kınalıada:Prens adalarından bir diğeri olan Kınalıada diğer adalara göre daha küçüktür. Tarihi bir gezi ve temiz bir deniz arayanlar için ideal bir tercih…


Kısırkaya:İstanbul’un içinde ruh halinizi en hızlı değiştiren kısa kaçamak yerlerinden biri olan Kısırkaya Kilyos’un diğer bir sahil kolu. Bol kumu ve temiz deniziyle birkaç saat için bile gidip dönülebilecek bir mesafede.


Kıyıköy:Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı bulunan Kıyıköy uzun sahil şeridi ve yeşille mavinin buluştuğu nokta olarak biliyor. İstanbul’a yakın diğer tatil mekanlarına göre daha bakir kalan Kıyıköy eşsiz manzarası ve berrak denizi için tercih edilebilir.


Sülüklü Göl:Bir krater oluşumu lan Sülüklü Göl 10 yıl öncesine kadar tedavi edici özelliğiyle bilinen bir yer olan Sülüklü Göl şimdilerde ise muhteşem manzarası ve doğa hasreti çekenlere birebir gelebilecek bir mekan. Göl içinde yüzülebiliyor ve kenarındaki parkurlarda trekking yapılabiliyor. İstanbul’a yakın olması nedeniyle hafta sonları kaçamakları yapabileceğiniz Sülüklü Göl Bolu il sınırında yer alır. Tam olarak Batı Karadeniz Bölgesi’nde Bolu ili Mudurnu ilçesi Tavşansuyu köyü sınırları içindedir.


İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*