Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbecilere tek tip kıyafet ile ilgili flaş açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yayımlanan KHK ile darbecilere getirilen tek tip kıyafet ile ilgili “Duruşmalara gelirken bu insanlar tek tip elbiselerle gelecek. Öyle kravatlı, çok havalı şekilde duruşmalara gelmeyecekler. Bunların içinde tulum giyecek olanlar var. Bayanların giyim şekli çok daha farklı olarak değerlendirilecek. Bu aslında mağdurların, mazlumların bir talebidir. Türkiye’nin kendine mahsus bir olay değil. Şu anda Amerika’da da bu uygulama var” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan, Çad ve Tunus’u kapsayan Afrika turuna çıktı. Sudan ve Çad ziyaretleri cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olma özelliği taşıyor. Turunun ilk durağı olan Sudan ziyareti öncesi Ankara Esenboğa Havaalanı’nda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 695 ve 696 sayılı iki yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ilgili soruları da yanıtladı.

CUMHURBAŞKANI DÜZEYİNDE BİR İLK!

Kudüs ile ilgili yeni adımlar olabileceğini dile getiren Erdoğan’ın açıklamalarının satır başları şöyle:Sudan güçlü tarihi ve kültürel bağlara sahip olduğumuz dost, kardeş bir ülke. 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından gerek Sudan yönetimi gerek halkı bize en anlamlı desteği veren ülkelerin başında gelmiştir. Bu desteği, dayanışmayı hiçbir zaman unutmayacağız. İstanbul’da düzenlenen Kudüs zirvesine Cumhurbaşkanı bizzat katılarak destek vermişlerdir. Ziyaretim Sudan’a Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyaret olması hasebiyle ayrıca önem taşımaktadır. Sudan Meclisi’ne de hitap edeceğim. Türkiye İş Forumu’na da katılacağız. Geniş bir iş adamı katılımı ile ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz.

Afrika turunun ikinci ayağında Çad’a ziyaret gerçekleştireceğiz. Yine Cumhurbaşkanlığı seviyesinde Çad’a ilk ziyaret. Yaklaşık 7 yıl önce Tunus halkının başlattığı demokrasi yürüyüşü tüm bölge için ilham kaynağı olmuştu. Türkiye bu süreçte Tunus’a en güçlü destek veren ülkelerin başında gelmiştir. İkili ilişkilerimizi stratejik düzeye çıkardık. Bu ziyaretim sırasında da değerli dostum Tunus Cumhurbaşkanı’nı gündemimizdeki konuları ele almak üzere ziyaret ve adımların da planlamasını da yapacağız. 2005’ten itibaren Afrika kıtası ile işbirliğimizin giderek güçlendiğini görüyoruz.

KATİL SÜRÜSÜNÜ AFRİKA’DA DA BARINDIRMAYACAĞIZ

Şu anda Afrika’nın birçok ülkelerinde FETÖ’ye ait okulların onlardan alınmak suretiyle vakfımıza devredildiğini görmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu örgütün birçok Afrika ülkesinde emperyalistlerin uşaklığını, gönüllü taşeronluğunu yaptığını gayet iyi biliyoruz. Hayır, eğitim, diyalog diyerek milleti kandıran FETÖ’cü alçaklar, Afrikalı kardeşlerimizin ihtiyaçları üzerinden de sömürü çarklarını özellikle döndürüyorlar. 15 Temmuz gecesi yaşananlar tüm dünyada bu örgütün gerçek yüzünü ifşa etti. Birçok Afrika ülkesi, darbe teşebbüsünün hemen ardından FETÖ’cüleri sınır dışı etti, örgüte ait okulları Maarif Vakfına devretti. Gün geçtikçe bu sayının arttığını görüyoruz, daha da artacağına inancım tamdır. Bu katil sürülerini Afrika kıtasında da barındırmamakta kararlıyız. Bu ziyaretin bu açıdan da önemli olduğunu düşünüyorum.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*