Yağlı cilt temizliği nasıl yapılır?

Yağlı cilt temizliği için mutfağınıza girip kendinize 5 dakika ayırmanız yeterli.

Yağlı cilt temizliği için mutfağınıza girip kendinize 5 dakika ayırmanız yeterli.
Yüzünüzü temizlemeden önce temizleme jeli, yüz yıkamaya uygun sabun veya bebek şampuanı ile yıkayın. Sonrasında şu beş tariften birini uygulayın.
 
1. Limon ve gülsuyu
1 tatlı kaşığı limonu bir parça pamuk üzerine dökün ve yüzünüzü silin. Birkaç dakika bekledikten sonra yüzünüzü yıkayın. Bir parça pamuk üzerine damlattığınız gülsuyu ile yüzünüzü silin. Limon içerdiği asitle yağların yapısını bozar ve cildinizin yağlanmasını geciktirir. Gülsuyu ise açılan gözeneklerinizi sıkıştırırken cildinizi rahatlatır. Limon bakımını haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.
 
2. Yulaf maskesi
Yağlı cilt temizliğinde yulaf en etkili enstrümanlardan biridir. 3 kaşık yulafı bir taşım kaynatın, altını kapatıp karıştırın. Yumuşamış yulaf taneleri ılınınca yüzünüze sürün. Kuruduktan sonra ılık su ile durulayın.
 
 
 
 
3. Yeşil kil maskesi
Bir yemek kaşığı kadar yeşil kili 2 yemek kaşığı ılık suda eritip koyu bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın. Yüzünüze sürün, kuruduktan sonra ılık su ile yıkayın.
 
4. Kivi maskesi
Yağlı cilt temizliği için kiviyi de kullanabilirsiniz. Bir kiviyi iyice ezdikten sonra yüzünüze sürün. On dakika sonra ılık sui le yıkayın.
 
5. Salatalık maskesi
Yarım salatalığı rendeleyip suyunu süzün. Bu suyu pamuğa döküp yüzünüzü silin. Kuruduktan sonra yüzünüzü ılık sui le yıkayın.
 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*