5 farklı avokado yüz maskesi tarifi

Klasik tarif

Yarım olgun avokado
2 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı bal

Avokadoları çatalla ezelim. Balı sıcak suyun içerisinde eritelim ve arkasından avokado ile karıştıralım. Oluşan karışımı parmaklarımızı kullanarak yüzümüze uygulayabiliriz ancak dilerseniz daha iyi kontrol edebilmek için bir fırça da kullanabilirsiniz. 10 dakika kadar yüzümüzde tuttuğumuz maskeyi çok ılık suyla durulayın.

Avokado ve yoğurtlu yüz maskesi

Çeyrek olgun avokado
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım yemek kaşığı bal

Avokadoyu çatalla ezelim. Yapışkan bir form elde edene kadar yoğurt ve balla karıştıralım. Ardından fırça ya da parmaklarınızla yüzünüze uygulayın. 10-15 dakikanın sonunda çok ılık suyla durulayın. Kuru ve sivilceli ciltler için ideal bir bakımdır.

Avokado ve yulaf ezmesi maskesi

Yarım olgun avokado
Yarım kase yulaf ezmesi

Yulaf ezmesini hazırlayın. Ardından avokadoyu ezerek yulaf ezmesiyle karıştırın. Cilde uygulayın ve 10-15 dakika kadar tutun. Ardından çok ılık suyla durulayın. Kuru ciltleri nemlendirmede birebirdir.

Avokado ve kayısılı yüz maskesi

Yarım olgun avokado
Yarım olgun kayısı

Avokadoyu ve kayısıyı ayrı yerlerde ezelim ve ardından karıştıralım. Bu karışımdan yapışkan kıvam elde edelim. Ardından cilde uygulayarak 30 dakika bekleyelim. Eğer daha fazla nemlendirme istiyorsanız, gece maskesi olarak da kullanabilirsiniz. Çok ılık suyla durulayın.

Avokado ve muzlu yüz maskesi

1 olgun avokado
1 muz
1 yumurta beyazı

Avokadoyu ve muzu ayrı yerlerde ezelim ve ardından yumurta beyazlarını ekleyelim. Bütün karışım kıvamlandığında 10-15 dakika kadar yüzümüze uygulayalım. Ardından çok ılık suyla durulayalım. Özellikle yağlı ciltler için uygundur çünkü bu maske ciltteki yağı emmektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*