Düzce’de şehit ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi


Hakkari Dağlıca bölgesinde 2015 yılında bölücü terör  örgütü mensuplarınca yola döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan  sözleşmeli Piyade Er Cihan Aksarı’nın ailesine Devlet Övünç Madalyası ve Beratı  verildi.

Merkeze bağlı Mamure köyünde şehit ailesinin evini ziyaret eden Düzce  Valisi Zülkif Dağlı, şehidin babası Cemalettin ve annesi Sultan Aksarı’ya, Devlet  Övünç Madalyası ve Beratı takdim etti.

Vali Dağlı, yaptığı konuşmada, tüm şehitleri rahmetle andıklarını  belirterek, “Ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünün  korunmasına, devletin  yücelmesine, üstün gayretleri ve fedakarlıklarıyla katkıda  bulunanlar ile bu  uğurda canlarını feda eden şehidimizin ailesine Devlet Övünç Madalyası ile  Beratını tevcih ettik.

Bugün  sayın Cumhurbaşkanımız adına şehidimizin ailesine tevcih  ettiğimiz bu madalya ve berat, bir anlamda devletimizin ve milletimizin ailemize  duyduğu derin sevgi, saygı ve minnettarlığının bir sembolü. Bu vesile ile  şehidimiz Cihan Aksarı’yı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.” ifadelerini  kullandı.

İl Müftüsü Selami Emen tarafından dua edilerek Kur’an-ı Kerim okunan  ziyarette, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ve İl Jandarma Komutan Vekili Albay  Mustafa Çetinkaya da hazır bulundu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*