Bronz ten makyajı nasıl yapılır?

Işıl ışıl ve canlı bir görünüm yakalamanın tam zamanı! O nedenle bahara en çok yakışan ten makyajı, bronz ten makyajını anlattık.

Mart ayının sonlarına doğru sizin de kış mevsiminin ataletini üzerinizden atıp kendinizi yollara vurasınız gelmiyor mu? Havalar ısındıkça kıpır kıpır bir enerji kaplıyor her yanı. Bu enerjiyi makyajınıza yansıtmanız için size bahar karşılama makyajı nasıl yaparsınız diye birkaç ipucu vermek istedik. Öncelikle havalar ısındıkça ve yaz ayları yaklaştıkça soluk ve renksiz kış ayrlarından sonra ışıl ışıl ve canlı bir görünüm çok önemli. O nedenle bahara en çok yakışan ten makyajı bronz ten makyajı.

 


Bronz ten makyajı nasıl yapılır?

Bronz makyaj yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli şey maske gibi yapay bir görünümden kaçınmaktır. Bu nedenle bronzerı doğru bir şekilde uygulamak ve dengeli dağıtmak çok önemlidir. Bunun yanında seçtiğiniz bronzerın rengi de doğal görünüm için önemli. Hele ki beyaz bir ten rengine sahipseniz özellikle turuncu alt tonlu bronzerlardan uzak durmalı daha kahve ve bej alt tonlu bronzerlar kullanmanız gerekir. Bronz bir ten makyajı yaparken bir diğer önemli nokta ise bronzerı yüzde hangi bölgelere dağıtacağınızdır. Güneşe çıktığınızda güneş yüzünüzde ilk olarak en yüksek noktalara vurur özellikle burun ve elmacık kemikleri en önce güneşten etkilenen bölgelerdir. Bu nedenle bronzer uygulamanızı yüzünüzün ortasından başlayarak yapmanızı öneririz. Tombul bir fırça ile bronzerınızı burun kemerinden elmacık kemiklerine doğru dağıtın. Daha sonra hafifçe çene ve alnınıza da uygulayın. Bu etapta çok yoğun bir uygulama yapmamak için bronzerı az az alıp yavaş yavaş artırarak uygulayın. Boynunuzu da yüzünüzle eşitlemeyi unutmayın. Aksi takdirde yüzünüz bir kalıp maske gibi görünür ve bu sizi doğallıktan çok uzaklaştırır.


Bronz ten makyajı ile ne renk göz farı kullanmalıyım?

Bronz ten makyajına özellikle altın ve toprak tonlarını ve pastel pembe renklerini de kullanabilirsiniz. Gözlerinizin çok yoğun olmamasına özen gösterin. Tek renk far ve bir rimel ile çok daha doğal ve ışıl ışıl bir görüntü yakalayabilirsiniz. Dudaklarda ise nude renkler, toprak tonları kullanabilir; daha doğal ve seksi bir görünüm için çıplak dudağa ıslak bitişli bir dudak parlatıcısı kullanabilirsiniz. Son dönemlerde yükselen trend doğallık olduğu için bu görünümle oldukça trendy bir tarz yakalayabilirsiniz.


İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*