Kalem etek giyme rehberi…

Kadınların moda dünyasında erkekleri 1-0 geride bırakmasına sebep olan kilit parçalardan biri “Etek”. Mini, midi, maksi, kalem… Zeynep İlkay yazdı…


Etek söz konusu olduğunda çeşitlilikten söz etmemek olmaz ve her bir etek modelinin birçok farklı giyim şekli olduğunun altını çizmekte fayda var. Siz kalem eteğinizi nasıl giyerdiniz?


Şık Stil Genelde iş toplantılarının aranan stili olan; kalem etekleri şık bir şekilde giyme yöntemi, feminen tarzın da en büyük temsilcilerinden. Bu stil için kalem eteğinizi stiletto ve blazer ceketle tamamlayabilirsiniz.


Rahat Stil Kalem etekler uzayıp darlaştıkça adım atmak da zorlaşır ve bu devrede yardıma sneaker’lar koşar. Adımları daha rahat atmak için kalem eteğinizin altına sneaker giymenizde fayda var. Ayrıca sneaker’ların trend listesinde ilk sırada olması da cabası.


Sportif Stil Kalem etekler genelde feminen bir tarza sahip olduklarından kombininizi şıklaştıran parçalar arasında yer alır. Kalem eteğinizin üzerine giyeceğiniz bir sweatshirt’le bu şık kombini sportifleştirmeniz çok kolay.


Renkli Stil Genelde siyah, lacivert gibi temel renklerde karşımıza çıkan kalem eteklerde canlı renk kullanmak istiyorsanız ton sür ton trendinden yardım alabilirsiniz. Mavi eteğinizi benzer tonda mavi bir bluzla tamamlamak ilham alınacak fikirler arasında ilk sırada.


Desenli Stil Çizgili, puantiyeli, çiçekli… Desenler her parçada olduğu gibi kalem eteklerde de kendini gösteriyor. Kalem etek seçerken desenli giymenin sırrı ise vücudunuzu iyi tanımaktan geçiyor. Özellikle basen bölgesi sorunlu olan kadınların desenli kalem eteklerden uzak durmaları şart!


İddialı Stil Dore, lame gibi renklerin yanı sıra pul, payet gibi işlemelerin de hakim olduğu kalem etekler iddiada sınır tanımıyor. Bu tarz iddialı kalem etekleri mümkün olduğunca düz, basic parçalarla tamamlayarak kombinlerinizde dengeyi sağlayabilirsiniz.


Oversize Stil Kalem etekleri fazla feminen buluyorsanız bir de oversize formlarını deneyin. Vücuda yapışmayan kalem eteğinizi bol kazaklarla tamamlayarak farklı bir stile imza atabilirsiniz.


Jean Stili Geçmiş yıllardan gardırobunuzda yer almış ve zamanla arka raflarda unutulmuş jean kalem eteğinizi ön taraflara almanın tam zamanı. İster stiletto ister sneaker, kalem eteğiniz her parçaya uyum sağlamakta kararlı.


Deri Stili İddialı bir diğer kalem etek türü de deriden geliyor. Genelde siyah olarak karşımıza çıkan siyah deri kalem eteğinizi yine kendisi gibi siyah renkteki parçalarla kombinlemekte fayda var.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*