Modanın asi çocuğu 90’lar


50’lerin feminen tavrı, 60’ların zarafeti, 70’lerin renkleri, 80’lerin gösterişli tarzı derken moda dünyası tüm bunlardan uzaklaşarak bambaşka bir döneme girdi ve bu dönem 90’ların ta kendisiydi.
Moda ve trendler hiç bu kadar asi olmamıştı.


Artık trendler sadelik ve antimodadan yanaydı. “Normcore” adı verilen moda karşıtı devrim insanlara rahat ve özensiz giyinmenin de trend olabileceğini gösterdi. Basit bir jean pantolon, düz basic bir tişört ve sneaker… Giyinmek ve sokağa çıkmak için bu üçlüden fazlasına ihtiyaç yoktu. Günümüzde normcore denince akla Steve Jobs’un gelmesi de muhtemelen kimseyi şaşırtmıyordur çünkü kendisi yıllar boyunca siyah balıkçı yaka kazağı, jean pantolonu ve sneakerlarından hiç vazgeçmedi diyebiliriz.


90’lar denince döneme damgasını vuran bir diğer akım ise “Grunge” oluyor. Nirvana grubunun solisti Kurt Cobain’den dönemin en yakışıklıklarından biri olan Johnny Depp’e ve sevgilisi, model Kate Moss’a kadar dönemdeki bütün ünlüler bu trendin en iyi örneklerini sergiliyor.


Özellikle geçtiğimiz yaz yeniden gündeme gelen ve etkileri bu yazda da devam eden grunge trendinde ihtiyacınız olan parçalar belli. Yırtık bir jean pantolon, üzerine önü yazılı bol bir tişört ve belinize bağlamak için de ekose gömlek. Bu üçlüyü tamamlayacak parçalar ise mevsim şartlarına gönder Converse tarzı bir sneaker ya da posta, yine mevsime göre deri ya da jean ceket ve bere, bandana gibi aksesuarlar oluyor. Yırtık jean pantolonun yanı sıra pantolondan kesilerek yapılmış jean şortlar ve kolları kesik tişörtler de o döneme özgü trendler arasında yer alıyor.


90’lı yılları markaların gözünden incelemek gerektiğinde ise karşımıza John Galliano, Alexander McQueen ve Vivienne Westwood gibi isimler çıkıyor. Bugün hala farklı ve iddialı tasarımlarıyla öne çıkan markalar 90’lara selam göndermeye devam ediyor.


Modanın asi çocuğu 90’lar


Modanın asi çocuğu 90’lar


Modanın asi çocuğu 90’lar

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*