Dikkat uzun süre izin kullanmak kariyerinizi etkileyebilir!

İşinizden bir süreliğine izin aldınız. Bu izni almak için geçerli sebepleriniz vardı ama yokluğunuzun kariyerinizi etkilemesi konusunda endişelisiniz.

Size yokluğunuzun kariyerinizi etkilememesi (en azından kötü biçimde için) monster.com.tr’den birkaç ipucu derledik. Creating Your Life Collage: Strategies for Solving the Work/Life Dilemma şirketinin kariyer danışmanı ve yazarı Kathy McDonald anlatıyor.



Bağlantıyı koparmayın!

İşyerinize kariyerinizi olabildiğince düşük seviyede etkileyecek şekilde dönmeniz, büyük ölçüde, yokluğunuz sırasında kendinizi yönetme şeklinize bağlıdır. Arada sırada bağımsız bir proje görevi üstlenerek vasıflarınızı güncel tutun ve iş arkadaşlarınızla iletişim halinde olun.


Gerilim yaratmayın



Bu izni bebek yapmak için de almış olabilirsiniz, hasta bir akrabanızla ilgilenmek için de; sonuç olarak kişisel durumunuzda bir değişiklik meydana gelmiştir. Artık günde 12 saat çalışmak istemiyor -ya da çalışamıyorolabilirsiniz. Bunu işvereninize söylemekten çekinmeyin. Fakat kelimelerinizi dikkatlice seçin.


İşleri teslim edin

Yöneticinizi memnun etmenin en iyi yolu üretmek ve ürettiğinizi bilmesini sağlamaktır. Haftalık bir proje durum raporu hazırlayın. Projelerinizi, durumlarını ve bir sonraki adım planını da içerecek şekilde listeleyin. Kendinizi yaptığınız işle ölçün, harcadığınız vakitle değil. Yaptığınız şeyler, diğer kişilerin yaptıklarıyla aynı anda sunularak arada kalıp dikkat çekmiyor olabilir. Somut, bir sayfadan oluşan bir rapor, üzerinize aldığınız işleri teslim ettiğinizi gösterir.


Eğlenin

Hemen en yüksek tempoyla çalışmaya başlamayın. Bu, aldığınız iznin hiçbir işe yaramamasına sebep olur. Keyif alarak çalışacağınız bir işe dönün. Eğer öyle olmayacaksa, iş ya da kariyer değiştirmeyi düşünün.


Değişim yapın

Eski şirketiniz yeni hayat tarzınıza uymuyorsa, iş saatlerinizde değişiklik yapın. Bunun yapılamayacağını düşünmeyin. Yalnızca, yeni bulduğunuz düzen içinde gereğinden fazla rahatlamayın. Hayatınızdaki birçok şeyle birlikte, bu sürece ek bazı düzenlemeler de yapmanız gerekebilir. İş, hayat ikilemini çözerken her şeyin birdenbire gerçekleşmesini bekleyemezsiniz. Bu bir yolculuğa benzer. İçinde bulunduğunuz yeni aşamaya göre farklı çözümler yaratmanız gerekir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*