Doktorun 100 sokak hayvanına el konuldu

Doktorun 100 sokak hayvanına el konuldu

Antalya’da, acil servis doktoru olarak görev yapan Fatih Çiftçi, oluşturduğu barınakla 11 yıldır 100 sokak köpeği ve 30 kedinin bakımını üstleniyordu. Doktor Çiftçi’nin çocukları gibi baktığı hayvanlar, İl Hayvanları Koruma Kurulu kararı gereği belediye ekipleri tarafından diğer barınaklara taşındı. Çiftçi, hayvanlarının gidişine üzüldüğünü söyledi.

İSA AKAR

Atatürk Devlet Hastanesi’nde 21 yıldır acil servis doktoru olarak görev yapan 50 yaşındaki Fatih Çiftçi, insanların yaralarını sarmanın yanında son 11 yıldır sokağa bırakılmış sahipsiz hayvanların yaralarını sardığını anlattı.

İki bin metrekarelik alana özel olarak oluşturduğu barınakta 11 yıldır sokak hayvanlarının bakımını yapan Dr. Çiftçi, zaman zaman açılan davaların bir çoğunu kazandığını belirtti. Son görülen davada hayvanların barınaklara alınacağı, sokağa atılmayacağı ve sahiplendirileceği taahhüt edildiği için hayvanlarının alınmasına izin verdiği kaydeden Çiftçi, Hayvanları çip takarak alıyorlar. Bu hayvanların sokağa atılması demek, onların ölmesi demektir. Dışarıdaki hayvanların yaşama şansları yoktur. Hayvanlarımızın takipçisi olacağız dedi.

DOKTORUN ÇOCUKLARIYDI
Hayvanları çocukları gibi gördüğünü ifade eden Çiftçi, şunları söyledi: Bunların hepsini ben tek tek ölümden kurtardım. Sokakta hepsi ölmek üzereydi. Burada tedavi ettik ve sağlıklarına kavuşturduk. Sokağa atılmayacağını her köpeğin hangi barınakta olduğunu bize bildirecekler. Tek sevincimiz budur.

Çiftçi, Antalya Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğünün, buranın tarım alanı olduğunu ve barınak olmasına uygun olmadığı gerekçesiyle hayvanları taşıdığını kaydederek, barınağın 16 yıldır aynı yerinde olduğunu ve bugüne kadar neden işlem yapılmadığından yakındı.
Barınak sözü ile oyalandıklarını dile getiren Antalya Dostlar Derneği Başkanı Sibel Tekeli Örün de, doktor Fatih Çiftçiye destek oldu.

ELLERİYLE ÇİPLEDİ
Kurulun aldığı karar ile Antalya Büyükşehir Belediyesi veteriner ve zabıta ekipleri bu sabah çevik kuvvet eşliğinde hayvanlara el koydu.
Ekiplerin hayvanları çip takmadan taşımak istemesine, Çiftçi karşı çıktı. Uzun süre ekiplerle hayvanlara çip takılması konusunda tartışan Çiftçi, sonunda kazanan taraf oldu. Çiftçi, elleri ile köpeklerinin çiplenmesine yardım etti. Tek tek çiplenen köpekler renk ve cinslerine göre kaydedildi.
Mikroçip takılan köpekler Antalya merkezde yaşanan barınak sıkıntısı nedeniyle ilçelerdeki barınaklara nakledildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*