Gürcistan 1 TL Ayder 30 TL

Gürcistan 1 TL Ayder 30 TL

Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Ömer Altun, Gürcistan ile Türkiye arasında pasaportsuz geçişlerin başlaması ile yerli turistlerin Gürcistan’a kaydığını belirtti.

YALÇIN ŞAHİN
RİZE

Altun yaptığı açıklamada, Gürcistan ile Türkiye arasında pasaportsuz geçişlerin başlaması ve geçişlerde kişilerden sadece 1 TL alınmasının iş turizmi olumsuz etkilediğini söyledi.

Altun, Gürcistana geçişlerde kişilerden 1 TL alınmasına rağmen Rize’nin en önemli turizm merkezlerinden Çamlıhemşin ilçesi Ayder Yaylasına giren otobüslerden 30 TL alındığına dikkat çekti. Altun Gürcistana geçişler daha uygun olduğu için gelen tur otobüsleri ilk önce Gürcistana geçiyor. Otobüsler buradan ucuz mazot alırken turistlerde alışverişlerini Gürcistanda yapıyor. Gürcistan ziyaretinin ardından otobüsler Aydere geliyor. Hem Ayderi ziyaret eden turist sayısında hem de alış veriş yapan turist sayısında azalma var dedi.

Ayderde ikamet eden Osman Çalık ise gelende turistlerin gezip piknik yaptığı alanlarda turist olmadığı için boğasını otlatıyor. Çalık yaptığı açıklamada, Turizmden para kazanamayınca bende boğa beslemeye başladım. Şuan bu turizmden daha fazla para bırakıyor diye konuştu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*