‘Cancer Grad’ topluluğundan meme kanserine farklı yaklaşım

Cancer Grad adlı topluluk, kanserle mücadele eden kadınlara yönelik farklı bir yaklaşımı benimsiyor…


Cancer Grad (Kanser Mezunu) adı verilen kuruluş, meme kanseri ile ilgili yeni bir dil yaratarak kanser hastalarına farklı ve daha pozitif bir yaklaşım öneriyor. Buna göre kanserden ‘kurtulmuş’ (survivor) demek yerine kanserden ‘mezun olmuş’ olan kadınlar, hala ‘kanser öğrencisi’ olanlara destek oluyor. Topluluğun çalışmalarına meme kanseri olmayanlar da ‘cheerleader’ (ponpon kız) olarak katılıp destek verebiliyor.
Projeyi tanıtmak için ‘eğlenceli’ fotoğraflar yayınlayan Cancer Grad, kısa sürede birçok kişinin ve kuruluşun desteğini topladı.


İkisi de meme kanseri olup iyileşmiş olan iki kadın Aniela McGuinness ve Nora McMahon, bir araya geldiklerinde kanserle ilgili ‘savaşmak, kazanmak, kurtulmak’ gibi tabirlerin aslında hastalık sürecinden bir şeyler öğrenebilmeyi geri planda bıraktığını konuşmuşlar ve yeni bir dil yaratarak, “kanser yolculuğundan öğrendiklerimize odaklanmalıyız” demişler.


Topluluğun web sayfasında kanser ‘öğrencileri’, mezunlar ve destekleyenler için dersler, buluşmalar ve hikayeler yayınlanıyor. Cancer Grad için özel olarak çekilen fotoğraflarda da hastalıkla mücadele eden kadınların hala eğlenceli ve pozitif olabileceklerine vurgu yapılıyor.


www.cancergrad.org sitesinden topluluğun çalışmaları takip edilebilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*