Daha hafif hissetmenin yolları?

Zayıflamak zaman ve irade ister; ancak birkaç küçük ipucuyla, gün sonunda kendinizi biraz daha hafif hissedebilirsiniz.


Gün sonunda kendinizi şişkin hissetmemek ve düz bir karna sahip olmak istiyorsanız, aşağıdakilere bir göz atın:


Sabah

Sıcak limonlu su için
Sabah bir fincan limonlu sıcak su içmek, sindirim sisteminizi canlandırır ve vücut faaliyetlerinizi destekler. Limonlu suyun tadını sevmiyorsanız, limonlu yeşil çay tüketebilirsiniz.


Mandıra ürünlerinden uzak durun
Birçok insan mandıra ürünlerini tükettikten sonra rahatsızlık ve karnında şişlik yaşar.


Yoga ile detoks yapın
Yoga hareketleri sindirim sisteminizi destekleyerek toksinleri atmanıza yardımcı olur.


Tropik meyveler atıştırın.
Hem ananas hem de papayada proteini parçalayarak sindirimi kolaylaştıran enzimler vardır.


Gün İçerisinde…

Yavaşlayın
Çok hızlı yemek, sisteminize hava girmesine neden olabilir; şişkinliği önlemek için yavaş çiğneyin.


Sakız çiğnemeyin
Sakız çiğnemek daha çok hava yutmanıza neden olur. Ayrıca birçok sakız şişkin hissetmenize neden olabilecek şekilde şeker alkolü içerir.


Daha çok su için.
Su toksinler ile tuz fazlasının vücudunuzdan atılmasını kolaylaştırır. Yanınızda her zaman bir bardak su olsun ve gün içerisinde su içmeyi kendinize hatırlatın.


Öğleden Sonra

Kinoa yiyin.
Kinoa birçok besin ögesinin yanı sıra lif ve potasyum içerir. Kendinizi şişkin hissetmek istemiyorsanız, lif ile potasyuma önem verin.


Tüm gün boyunca

Porsiyonlarınızı kontrol edin.
Kendinizi tıka basa dolu hissetmenizin veya şişkinliğinizin nedeni porsiyonlarınızın boyutu olabilir.


Öğleden sonra

Lif açısından zengin gıdalar atıştırın
Birçok kadın yeterince lif almaz. Yeterli lif alımı, kendinizi enerjik, tok ve şişkinlikten uzak hissetmenizi sağlar. Her gün 25 ile 30 gram lif almanız gereklidir. Avakado, armut ve chia çekirdeği gibi lif açısından zengin gıdalar tüketerek bu hedefe ulaşın.


Akşam

Alkolden uzak durun
Bir kadeh şarap ya da hafif bir kokteyl – hiç fark etmez, bu içki birçok sebepten şişkinliğe neden olabilir. Alkol sindirim sorunlarına yol açar. Halsizliğe neden olabilir. Ayrıca, akşam yemeği tercihlerinizi de daha yağlı ve ağır gıdalara yöneltebilir.


Tercihiniz kuşkonmaz olsun
Kuşkonmaz, vücudunuzdaki iyi bakterilerin üremesini tetikleyerek sindirim sağlığınızı destekler. Sebze ağırlıklı bir akşam yemeği yiyin ve şişkinliği azaltıcı etkisini artırmak için balık ya da tavuk gibi yağsız protein ekleyin.


Tatlıdan vazgeçin
Yüksek miktarda tatlandırıcı içeren gıdalar gibi, yağlı, şekerli gıdalar da şişkinliğe neden olabilir. Tatlı yerine şişkinlikten kurtulmanızı destekleyecek lif ve su oranı yüksek meyvelere yönelin.


Şişkinliği önleyici çay için
Tarçın ve zencefil gibi baharatlar sisteminizin temizlenmesine yardımcı olur. Yatmadan önce bir fincan şişkinliği önleyici çay için. Aynı zamanda midenizi dindirecek nane çayı da bir seçenek olabilir.


Gece

Yatağa zamanında girin
Uyku, metabolizmanızın işlemesini destekler. Bu nedenle uyku eksikliği birçok yönden kendinizi kötü hissetmenize yol açabilir. Gece yedi ile dokuz saat uyuyarak bedeninizin en iyi şekilde işlemesine yardımcı olun.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*