Duman’a otopsi yapılacak

Duman’a otopsi yapılacak

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde kafasına sıkılan domdom kurşunu ile öldürülen Akdeniz foku ‘Duman’a Türk Deniz Araştırma Vakfı tarafından otopsi yapılacak.

AHMET MERVAN TAŞ
ANTALYA

Aydap mevkisinde ölü olarak karaya vuran Akdeniz foku Duman üzerinde yarın otopsi yapılacak. Başına yakın mesafeden sıkılan domdom kurşunu ile ölen Duman için Türk Deniz Araştırma Vakfından iki yetkili de yarın Alanyaya gelecek. Haberi duyar duymaz Antalya Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçen vakıf yetkilileri, fokun cesedinin soğuk hava deposunda muhafaza edilmesini istedi. Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığının tekne ile Aydap mevkisinden aldığı fok cesedi, Alanya İlçe Tarım Müdürlüğünün soğuk hava deposuna konuldu. Yarın Alanyaya gelecek iki vakıf yetkilisi, otopsi yaptıktan sonra elde ettiği verileri kamuoyu ile paylaşacak.

Diğer yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi de harekete geçti. Denizcilik Müzesi kurmak için çalışma yapan Büyükşehir Belediyesinin yetkilileri, öldürülen fokun kemiklerini müzede sergilemek için talepte bulundu. Otopsinin ardından fokun kemiklerinin Antalya Büyükşehir Belediyesine götürülmesi bekleniyor.

Gazipaşanın Aydap mevkisinde ölmüş halde karaya vuran Akdeniz foku üzerinde inceleme yapan Deniz Biyoloğu Mustafa Akkoca, fokun başına isabet eden domdom kurşunları nedeniyle beyin kanamasından öldüğünü söyledi. Bölge halkının yakından bildiği ve adını Duman koyduğu fokun canice öldürülmesi yöre halkında büyük üzüntüye neden oldu. 2 metreyi aşkın boyundaki ve 150 kilogram ağırlığındaki fokun bölgedeki tek Akdeniz foku olduğu belirtildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*