Emine Erdoğan ve Mihriban Aliyeva trenin ilk seferinde birlikte yolculuk yaptı


Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı bugün açıldı. Hattın açılması sonrası liderler ve eşleri birlikte trenle 12 dakikalık mesafedeki Alat İstasyonu’na kadar gitti. Yolculuk sırasında Emine Erdoğan ve Mihriban Aliyeva sohbet etti.

Türkiye-Gürcistan ve Azerbaycan’ın ortak projesi olan Bakü-Tiflis-Kars  Demiryolu hattı bugün  Bakü’de düzenlenen törenle açıldı.  Törene, Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra  Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva, Kazakistan  Başbakanı Bakıtcan Sagintayev, Özbekistan Başbakanı Abdulla Aripov ve Gürcistan  Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili de katıldı.  Tarihi Demir İpek yolu olarak adlandırılan projenin 2007 yılında ihalesi yapıldı ve  Temmuz 2008’de temeli atıldı. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi’nin 79  kilometresi Türkiye’den, 246 kilometresi Gürcistan’dan, 504 kilometresi ise  Azerbaycan’dan geçiyor.

Açılış konuşmalarının ardından raylara son çivileri çakan ve Kazakistan’dan getirilen tahılın  taşındığı treni Türkiye’ye uğurlayan liderler ve eşleri  başka bir trenle limandan Alat  İstasyonu’na 12 dakika süren bir yolculuk yaptı. Yolculuk sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in eşi Mihriban Aliyeva  yolculuk sırasında sohbet etti.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*