Emine Erdoğan:Teröristleri ve onların karanlık dünyalarını sevindirmeyin


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Bu güzel ülkenin zenginliğine, sizlerin geleceğine göz diken, Türkiye’nin başarılarına engel olan teröristleri ve onların karanlık dünyalarını asla sevindirmeyin” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi  Emine Erdoğan’ın himayelerinde İçişleri Bakanlığınca başlatılan “Biz  Anadoluyuz Projesi” kapsamında Mardin’den gelen öğrenciler için  Cumhurbaşkanlığı  Külliyesi’nde program düzenlendi. Programda çocuklara seslenen Emine Erdoğan, onların bu ülkenin en  değerli varlıkları olduklarını belirtti.  Geleceğin bugünden çok daha iyi olacağına inancını dile getiren Emine  Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere, devletin bütün yetkililerinin  bunun için çalıştıklarını söyledi.

Çocuklardan bu zenginliğin farkına varmalarını isteyen Emine Erdoğan,  gençlere şöyle seslendi: “Artık sizlerin rakibi sıra arkadaşınız komşunuz değil, Çinli, Koreli,  Amerikalı, Alman gençleridir. Onlarla dostlukla centilmence rekabet edin. Bu  ülkenin bayrağını hep daha yükseklere taşıyın. Kendinizi uluslararası başarılara  hazırlayın. Ama bunun ön şartı önce kendi kültürünü bilmektir. Kendi  geleneklerinden habersiz, kültürüyle barışık olmayan uluslararası alanda gerçek  başarıları elde edemez. Yerli, milli ama aynı zamanda uluslararası olma çabası  içerisinde olun. Tıpkı pergel gibi, bir ayağınız kendi topraklarınızda diğer  ayağınız dünyanın her yerinde olsun ama bu vatanın, bu milletin çıkarları her  zaman, her şeyin üzerinde olsun. Bu güzel ülkenin zenginliğine, sizlerin  geleceğine göz diken, Türkiye’nin başarılarına engel olan teröristleri ve onların  karanlık dünyalarını asla sevindirmeyin. Unutmayın, sahipsiz olan vatanın batması  haktır. Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır.”

ÜRETEBİLEN BİR GENÇLİK LAZIM

Emine Erdoğan, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimini hatırlatarak,  devlet ve milletin güçlü iradesiyle darbe girişimine izin vermediğini anlatarak,  “Cesaret ve özgüven olduğunda hangi tehlikelerin önüne geçilebildiğini  görüyorsunuz. Yürekleri tanklardan daha güçlü vatandaşlarımız milli irade  bayrağını hiç düşürmedi. Çok şükür ülkemiz bu süreçten daha da güçlenerek çıktı.”  dedi.

Şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Emine Erdoğan, onlara bir vatan  borçlu olduklarını ve duyduğu minneti dile getirdi. Kendilerine düşenin emanete  sahip çıkmak ve Türkiye için çok çalışmak olduğunu aktaran Emine Erdoğan,  çocuklara “Bu vatana sahip çıkacak mıyız?” diye sordu. Çocukların verdiği “Evet” yanıtını “söz” olarak kabul ettiğini dile  getiren Emine Erdoğan, öğrencileri alkışladı.

Çocuklara kendilerini geliştirmeleri yönünde de tavsiyelerde de  bulunan Erdoğan, şunları kaydetti: “Biz sadece okulunda başarılı gençler değil, merhametli, vicdan  sahibi, yaşadığı çağın sorunlarına çözüm üretebilen, çalışkan ve duyarlı bir  gençlik lazım. ‘Kim var’ diye seslenildiğinde sağına soluna bakınmadan ‘Ben  varım’ cevabını veren bir gençlik. Her ferdin ‘Benim olmadığım yerde kimse  yoktur’ duygusuna, bir dava ahlakına sahip bir gençlik. Açıkça söyleyeyim, kendi  heveslerine teslim olmuş, sadece kendisini düşünen, bencil bir gençlik içi boş  bedenlerden başka bir şey değildir. Sizler bugünün Fatihleri, Sinanları,  Selahaddinlerisiniz. Gelecekte devletin üst makamlarına sizler geçeceksiniz.  Uluslararası şöhreti olan mimarları, edebiyatçıları, bilim adamları sizler  olacaksınız.”

Dünyada ilk üniversitenin Fatıma El-Fihri adlı Müslüman bir kadın  tarafından kurulduğunu hatırlatan Emine Erdoğan, kız öğrencilerden kendilerini  geleceğe hazırlamalarını istedi. Geleceği erkekler ve kadınlar olarak hep  birlikte inşa edeceklerini vurgulayan Emine Erdoğan, bunun için ruhlarını sanat  ve sporla zenginleştirmeleri ve etraflarındaki büyüklerin tecrübelerinden  istifade etmeleri önerisinde bulundu. Mardinli çocuklardan, ailelerine selamlarını iletmelerini de isteyen  Emine Erdoğan, “Devletinizin her zaman arkanızda olduğunu hiç unutmayın.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da çocuklarla bir süre görüşüp onlara hitaben bir konuşma yaptı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*