Hediye paketi süsü nasıl yapılır?

Yapılışı kolay, birbirinden farklı hediye paketi süsleri…


Eskiden arta kalan hediye paketlerini ya da renkli bir peçeteyi hediye paketi süsü yapabilirsiniz. Yeni yılda sevdiklerinize vereceğiniz hediyelerin süsleri de sizden olsun…


Arta kalan hediye paketinden dikdörtgen şekilde kesin ve ikiye katlatın. Daha sonra belli aralıklarla kesmeye başlayın. Ama en üst noktada biraz boşluk bırakın. Makasın sivri yerine kestiğimiz parçaları elimizin arasında sıkıştırarak, aşağı doğru çekin.


Ve bu işlemi kestiğiniz diğer parçalara uygulayın. Bitirdikten sonra resimdeki gibi, en üst parçadan tutarak ikiye katlayın. Üst parçalardan hediye paketinizin üstüne yapıştırabilirsiniz.


İşte bukleli hediye paketi süsünüz hazır.


Bu hediye paketi süsü, siz ne kadar katlı yapmak isteğinize göre değişir. Boyutları birbirinden farklı renkli kağıtlar kesin. Ve onları resimdeki gibi, 8 olacak şekilde yapıştırın.


Bu işlemi tekrarlayın ve boyutları birbirinden farklı bu şekilleri iç içe gelecek şekilde yapıştırın.


Artan hediye paketi kağıtlarını, hediye paketi süsü yaparak değenlendirebilirsiniz.


Renkli kağıtları ya da karton kağıdı resimdeki gibi kesin. İkinci sıradaki şekili uç noktalarını birbiri ile yapıştırın.


Daha sonra üçüncü sıradaki şekili en alt kısmına yapıştırın. En küçük yani birinci sıradaki parçasını ise, daha önce yaptığımız şekillerin saracak şekilde arka noktada yapıltırın.


Ve işte hediye paketi süsü yapmak bu kadar basit…


Renkli bir peçeteyi resimdeki gibi ilk önce ikiye katlayın ve daha sonra kare şeklini alması için bir kere daha katlayın. Sonra da üçgen haline getirin. Bu üçgeni tekrardan ikiye katlayın ve küçük bir üçgen daha oluşturun. Resimdeki gibi üçgenin alt kısmından diğer kenarına doğru C harfi çizin ve oradan kesin.


Kestiğiniz bölgenin parçasından bir damla şekili çıktığını göreceksiniz. Daha sonra bu üçgeni tek tek açın. Çiçek biraz daha katlı olsun derseniz, aynı işlemi tekrar yapın ama bu sefer kestiğiniz C şekli biraz daha küçük olsun. Üst üste koyarak ortasını delin ve iplik ile bağlayın.


İşte çiçek şeklindeki hediye paketi süsünüz hazır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*