Her gün detoks yapmanın 7 yolu

Detoks yapmanın pek çok yolu var. İşte her gün detoks yapmanızı sağlayacak 7 adım…

Sadece meyve ve sebze suyu içmeden, tuhaf diyetler yapmadan ya da egzersize yüklenmeden de detoks yapmanın pek çok yolu var. Aslında sağlıklı alışkanlıklar edinip, doğal yoldan detoks yapmak ve toksinlerden her gün çaba harcamadan arınmak en iyisi olacaktır. İşte uygulayabileceğiniz ve bildiğiniz sert detoks programlarından çok daha şefkatli yollar:


1. Limonlu sıcak su Detoksu gündelik bir alışkanlık haline getirmenin en kolay yollarından biri sabah kalktığınızda güne limonlu sıcak su ile başlamaktır. Limonun tadı ekşi ve asitli de olsa, aslında vücudun dengesini yeniden bulmasında etkili alkali bir besindir. Limon ayrıca toksinleri vücudunuzdan atmanıza yardımcı olan karaciğer fonksiyonlarına da iyi gelir. Her sabah ılık suya sıkılmış bir taze limon oldukça basit ama etkili bir detoks yöntemidir.


2. Güne yeşil bir smoothie ile başlayın Yeşil sebze ve meyve suyu kokteylleri bir diğer alkali opsiyonudur. Böylece her gün için önerilen 5-7 öğün yeşil meyve ve sebze tüketimini de aradan çıkarabilirsiniz üstelik. Çok az insan bu vitamin ve mineral açısından zengin bitkilerin vücuttaki asidite ve alkalinite arasındaki dengeyi geri kazanmak için ne kadar önemli olduğunu bilir.


3. Her öğün çiğ yeşil yapraklı tüketin Eğer meyve ve sebze tüketiminizi arttırmak istiyorsanız, onları mümkün olduğunca çok öğününüze dahil etmeye çalışın. Örneğin öğle yemeğinize koca bir tabak salata ya da çiğ sebze ile başlayabilirsiniz, böylece belki ana yemeği de daha az tüketir ve kilo dengenizi korursunuz.


4. Aç karına meyve tüketin Meyvenin sağlıklı bir sindirim sisteminden 20-30 dakika kadar az bir zamanda geçtiğini biliyor muydunuz? Meyve çok temizleyicidir ve sindirimi kolaydır, bu yüzden aç karnına tüketildiği zaman, yorucu olmayan bir detoks için birebirdir.

 


5. Lif tüketimini çoğaltın Lif çoğumuzun yeterince tüketmediği besinlerden biridir. Halbuki daha iyi bir sindirim sağlamak için her türlü detoks programının parçasıdır. Günde 25-30 gram ile başlayıp biraz çaba ile lif tüketiminizi arttırmalısınız. Nasıl mı? Gün boyunca çiğ meyve ve sebzeler yiyerek, salataya keten ekleyerek ve beyaz pirinç yerine kahverengi pirinç tercih ederek…


6. Bitkisel çay için Bitkisel çaylar, detoksifikasyon için bir diğer büyük bir tekniktir. Zencefil, tarçın, rezene, nane,  devedikeni, ısırgan, kekik gibi otlar vücuttan toksinlerin atılmasını sağlar. Öğünlerden sonra tüketildiğinde yemeğinizi hazmetmenizi de kolaylaştırır ve özellikle geceleri sizi abur cuburdan korur.


7. Her gün en az 2 litre su tüketin Su, etkili bir detoks için kritik bir unsurdur. Çoğu sağlık uzmanı zaten günde en az 8 bardak su tüketmenizi önerir. Ama eğer detoks uyguluyor ya da egzersiz yapıyorsanız, hatta belki ikisini birden, o zaman çok daha fazla su tüketmelisiniz. Vücudunuzdaki tüm toksinlerden kurtulmak için günde en az 2 litre su tüketin.

 


İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*