Her partiye uygun bir makyaj için 7 öneri

Bir partiye giderken çok güzel giyinmiş olabilirsiniz ama makyajınız olmazsa, bir parça eksik kalır. Kıyafetinize uygun bir makyaj için işte size birkaç öneri…

1) Dumanlı bakışlar

Dumanlı göz makyajının modası hiç geçmez. Dumanlı göz makyajı yapmanın pek çok yolu vardır. İnternetten araştırma yaparak çeşitli yöntemleri öğrenebilirsiniz. Siyah ya da kahverengi tonları ile dumanlı bir etki yaratabilirsiniz. İşin püf noktası, koyu renk makyaj ile dikkati gözlerinize çekmektir.


2) Etkileyici olun

Parti makyajının en önemli özelliği etkileyici olmasıdır. Cesur bir ruj ve farklı bir göz makyajı ile etkileyici olabilirsiniz. Birkaç kat maskara bile, normalden farklı bakışlar elde etmenizi sağlar. Makyajınızı tamamlamak için saçlarınıza da biraz özen göstermelisiniz.


3) Farklılığa açık olun

Arasıra farklılık denemek güzeldir. Göz kalemi yerine eyeliner denemek, farklı bir ruj denemek havanızı değiştirecektir. Makyaj rutininizde yapacağınız ufak bir değişiklik, çok etkili olacaktır. Yeni bir görüntü ile kendinize olan güveniniz de artacaktır.


4) Kırmızı ruj deneyin

Kırmızı ruj, güzel bir makyajın en basit yollarından biridir. Kırmızı ruj herkese yakışır, sadece doğru tonu kullanmak önemlidir. Eğer cilt tonunuz soğuksa, mavi bazlı kırmızı kullanabilirsiniz. Eğer sıcak tonlara sahip bir cildiniz varsa, portakala kaçan kırmızı kullanmalısınız. Kırmızı ruj kullandığınızda gözleriniz arka planda kalmalıdır. Makyajınızın merkezi dudaklarınız olmalıdır.


5) Likit eyeliner deneyin

Likit eyeliner, çok çarpıcı bir etki yaratır. Kalem ya da jel eyelinerdan çok daha temiz bir görüntü sağlar. Hem de daha belirgindir. Eğer daha önce likit eyeliner kullanmadıysanız, evde birkaç deneme yapabilirsiniz. İlk başta zor gelse de alışınca kolayca uygularsınız.


6) Biraz pırıltı ekleyin

Parti makyajı için pırıltı kullanmak güzel ve kolay bir seçenektir. Pırıltılı far ya da kalem kullanabilirsiniz. Pırıltılı far kullanacaksanız açık renkler kullanmalısınız. Pırıltılı bir göz kalemi de işinize yarayacaktır. Göz makyajınızda pırıltı kullanacaksanız, dudaklarınızda daha hafif bir ton kullanmalısınız.


7) Takma kirpik kullanın

Takma kirpikler çok etkileyici bir etki yaratır. Saniyeler içinde makyajınızın etkisini arttırır. İlk başta kullanım zor olsa da, alıştıktan sonra kolayca kullanabilirsiniz. Alıştıktan sonra daha sık kullanmak isteyebilirsiniz. Sevimli ve dişi bir görünüşle, iltifatlara alışık olun


İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*