İphone’nun yeni uygulaması tartışılıyor

İphone’nun yeni uygulaması tartışılıyor

iPhone’un tartışmalı yeni uygulaması ile ‘şüpheli’ durumlar bir tıkla güvenlik kuruluşlarına haber verilebiliyor.

iPhonenun tartışmalaroluşturan yeni uygulaması, George Orwellın 1984 adlı kitabında öngördüğü herkesi izleyen Büyük Biraderin mümkün kılabilir ve sıradan bir kişiyi komşularını jurnallemeyen bir ajana çevirebilir.
PatriotApp-Vatansever Uygulaması adı verilen uygulamada ABDnin FBI gibi çeşitli güvenlik kuruluşlarına bir tıkla ulaşmak ve komşularınızın kuşkulu hareketlerini haber vermek mümkün.

Uygulamada; terör alarmı, şüpheli aktivite, salgın hastalık, çevresel tehdit, aranan kişiler gibi bölümler yer alıyor. Kullanıcılar şüphelerini bu simgelerin üzerine tıklayarak ilgili birimlere iletebiliyor. Uygulama ayrıca doğrudan Facebook ve Twitter sayfalarına da link sağlıyor ve gerekirse vereceğiniz alarmın tek tıklamayla buralarda da yer almasına imkan veriyor.

0.99 dolara indirilen uygulamaya Vatansever adının konulmasının altında 11 Eylül sonrasında ABDde yükselen havayı yatıyor.

BÜYÜK BİRADER CEBİNİZDE

Uygulama hayata geçer geçmez eleştiriler de yükselmeye başladı. Eleştiriler, Büyük Biraderin artık insanların avucunun içinde olduğu ve bunun da kötü niyetli kişilerce kolaylıkla kötüye kullanılabileceği yönünde yoğunlaşıyor. Ayrıca bu tür uygulamaların, var olan korku ve kuşku ortamının daha da derinleşmesine neden olacağı eleştirileri yapılıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*