İsrailli kadın, Filistinli bebeği emzirdi

Annesi hastanede tedavi gören bebeğin beslenme saati geldiğinde yardımına İsrailli bir anne hemşire yetişti.

Annesi hastanede tedavi gören bebeğin beslenme saati geldiğinde yardımına İsrailli bir anne hemşire yetişti.
Kudüs’teki Hadassah Ein Kerem Hastanesi’nde yaşanan olay, tüm dünyanın ilgisini çekmeyi başardı. İsmi açıklanmayan Filistinli bir adam ve eşi, trafik kazasında ciddi şekilde yaralandılar. Adam hayatını kaybederken, kadının tedavisi yoğun bakım ünitesinde sürdürülüyordu. 9 aylık bebekleri Yamen ise kazada küçük yaralar almıştı ancak iyi durumdaydı.
 
Yamen’in teyzeleri kazayı öğrenince hastaneye geldiler ve bebeği beslemek için biberonla mama getirdiler. Ancak Yamen, 9 ay boyunca anne sütü ile beslenmişti, kazanın gerginliği ile biberonu almayı reddetti. NBC News’un haberine göre, bebek 7 saat boyunca aç kalmıştı.
 
O sırada gece vardiyasına başlayan Ola Ostrowski-Zak isimli hemşire, bebekle ilgili bir sorun olduğunu öğrenince olaya dâhil oldu. 18 aylık bebeği olan İsrailli hemşire, Yamen bebeği emzirebileceğini söyledi ve gece vardiyası boyunca, 5 kez Yamen’i besledi.
 

 
“Kendi oğlumu emzirmek gibiydi”
Bebeğin aç kalmasına dayanamayan hastane personeli, Filistinli annenin tedavisi sürerken bebek Yamen’i beslemek için her yolu denemişlerdi. Ancak sonunda hemşire Ostrowski-Zak sayesinde küçük bebeğin karnı doymuştu.
 
Gazetecilerin sorularını cevaplayan hemşire Ostrowski-Zak, “Yamen beni hiç yadırgamadı. Karnı çok acıkmıştı, süt emmeye başlayınca rahatladı ve kollarımda uyuyakaldı. Benim için de çok normal bir deneyimdi, tıpkı kendi oğlumu emzirmek gibiydi” dedi.
 
Bebeğin ailesi ise durumdan memnundu. Anne hala yoğun bakımda tedavi görüyor ancak teyze ve dayıları bebek Yamen ile ilgileniyorlar. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran olaya ilişkin ailenin yorumu ise, “hemşireye minnet borçluyuz, en zor zamanımızda bizim yanımızda oldu” şeklindeydi.
 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*