Kırmızı biberin faydaları

İşte C ve A vitamini açısından zengin kırmızı biberin faydaları…


– Kırmızı biber, kanser, peptik ülser, menapoz sorunları, kardiyovasküler hastalıklar ve diyabet riskine karşı koruyucudur.


– Antienflamatuvar ve analjezik özellikleri vardır ve artirit ağrılarına iyi gelir.


– Cilt yaşlanması ve psoriasise karşı da etkilidir.


– Kırmızı biber nörojenik ağrıların hafiflemesine ve enflamatuvar bağırsak hastalıklarına karşı iyi gelir. Gastrointestinal bozukluklara iyi gelen tannin içerir. Aynı zamanda peptik ülser gelişmini de önler.


– Kırmızı biberde bulunan tannin maddesinin diğer bioaktif etkisi de çeşitli kanserlerin ilerlemesini durdurmasıdır. Özellikle pulmonar, hepatik ve gastrik kanserler için faydalıdır.


– Koroner kalp hastalıklarını önlemede faydalı olduğu ortaya çıkmıştır.


– Kırmızı biberin biyoaktif bileşenlerinin antioksidan etkileri vardır.


– Kırmızı biber, insülin üretimi sağlayarak düşük kan glikozuna neden olur. Bu nedenle tip 2 diyabetin oluşumunu ve potansiyel komplikasyonları önler. Kırmızı biberin hipoglisemik faydaları, yeşilken daha etkilidir.


– İçeriğindeki C vitamini nedeniyle, bağışıklığı destekleyici biyoaktif fito kimyasal içerir. C vitamini, bağışıklık sistemi üzerinde de etkilidir.


– Zarar görmüş beyin dokularının onarımına yardım eder ve oksidatif stresi azaltır.


– Pek çok klinik deneyde, kırmızı biberin, hücre dokusunda antioksidan etkisi olduğu, cildi beslediği ve yaşlanma etkilerini yavaşlattığı görülmüştür.


– İçeriğindeki flavonoid sayesinde menapoz semptomlarında da azalma görülmüştür.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*