KKTC’de çevreyi kirletenlere ceza kesilecek

KKTC’de çevreyi kirletenlere ceza kesilecek

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, çevreyi kirletenlere ceza kesilmeye başlanacağını açıkladı.

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, çevreyi kirletenlere ceza kesilmeye başlanacağını açıkladı. Ataoğlu, sürdürülebilir çevre bilinci oluşturmak için projeler üretildiğini ve sürdürülebilir çevre bilinci oluşturma için çalıştıklarını söyledi.

Eğitim müfredatına çevre konusunun alındığı hatırlatan Bakan Ataoğlu, bunun yanı sıra çevre gönüllüleri ve yerel yönetimlerle her Perşembe günü ülkenin değişik noktalarında eş zamanlı olarak çevre temizliği yapıldığını kaydetti.

“Bilgili ve duyarlı Çevre gönüllülerinin ülkenin her köşesinde bu yönetim biçimine adapte edilmesi çevreyi kirletenlere karşı ‘kirleten cezasını çeker’ anlayışının yerleşmesine sebep olacaktır” diyen Ataoğlu, çevreyi kirletenlere kesilecek ceza bedeli hakkında tabelalarla bilgilendirme yapıldığını da anımsattı ve ‘gelen şikayetlere göre ceza uygulamasına’ gidileceğini söyledi.

Kesilen toplam cezalarla ilgili her hafta bilgi verileceğini belirten Ataoğlu, ‘çevre konusunda duyarlılık arttıkça cezai yaptırımlara ihtiyaç duyulmayacağını’ ifade etti.

Ataoğlu; çevreyle ilgili tüm şikayetlerin değerlendirildiğini ve sivil toplumla dirsek temasını koruyacaklarını da vurguladı.

Çevre Platformu adına açıklama yapan Teksen Köroğlu da Turizm ve Çevre Bakanlığının çevrenin korunması için sosyal araçları kullanma yöntemlerinden biri sayılan Çevre gönüllüleri kartı girişimlerini desteklediklerini söyledi.
Toplumun ‘Gönüllü Çevreci’ler adı altında katılımını artırarak sağlanacak olan bu girişimin daha ileriye götürerek yasal bir zemine oturtulması çevrenin korunması için güzel bir başlangıç olarak gördüklerini ifade eden Köroğlu, bu girişimlerin çevrenin korunması açısından eğitime de katkı sağlayacağını işaret etti.

Öte yandan çevre gönüllüleri, gördükleri çevre sorunlarını Çevre Koruma Dairesine bildirecekler. Gönüllüler ayrıca çevreyi kirlettiği tespit edilen şahısları, Çevre Koruma Dairesine ileterek, gerekli yasal işlemlerin yapılmasını sağlayacak.

Emir Abdurrahman Bulut
 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*