Mutfakta hazırlayabileceğiniz ağrı dindiren ilaçlar

Mutfağınızın aslında bir ecza deposu olduğunu biliyor muydunuz? Bazı bitkiler, yemeklerinize tat katmanın yanı sıra sizi tedavi de edebilir.

Mide ekşimesi 

Mide ekşimesini zerdeçal ile geçirebilirsiniz. Acı bitkiler, sindirim sıvılarının hareketlenmesini sağlar ve asit birikimini önler. Eğer zerdeçal kullanımı işe yaramazsa, eczaneden alabileceğiniz zerdeçal kapsülü de işe yarayabilir.


Baş ağrısı 

Başınız ağrıdığında biraz biberiye kaynatın. Biberiye, kan damarlarının genişlemesini sağlar. Bir bardak sıcak suya bir çay kaşığı biberiye atın ve demlenmeye bırakın. Günde üç bardak için. Baş ağrısı için zencefil de kullanabilirsiniz. Zencefilin içinde bulunan bir madde sayesinde kan damarlarının daralması önlenir. Genişleyen kan damarlarında kan akışı olacağı için baş ağrısı hafifler. Taze zencefili rendeleyerek ya da yemeklerinizde kullanarak tüketebilirsiniz.


Sinüs ağrısı ve baskısı için 

Sinüs salgılarınız beyaz ya da şeffaf ise biraz sıcaklığa ihtiyacınız var demektir. Kekik gibi bitkilerden faydalanabilirsiniz. Kekik güçlü bir antiseptiktir ve solunum enfeksiyonları için geleneksel bir ilaçtır. Günde üç fincan kekik çayı içebilirsiniz.


Böcek sokması için 

Nane ile böcek ısırıklarını tedavi edebilirsiniz. Bir damla nane yağını böcek ısırığının olduğu bölgeye sürün. Artan kan akışı ile acı veya kaşıntı geçecektir.


Diş ağrısı için 

Karanfil ile diş ağrısını hafifletebilirsiniz. Bir damla karanfil yağını ağrıyan dişinize sürün. Eğer evinizde karanfil yağı yoksa, ağrıyan dişinizle karanfil de çiğneyebilirsiniz.


Soğuk algınlığı ve grip 

Taze zencefil, bir çubuk tarçın, bir çay kaşığı kişniş tohumu, üç karanfil ve bir dilim limonu suyla kaynatın. 15 dakika demleyin. Her iki saatte bir ısıtarak içebilirsiniz.


İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*