Neden yalnızım?

Bu soru sizi yormaktan başka bir işe yaramaz. İşte sebepleri…


Bu soruyu sakın sormayın! Herhangi bir cevaba ulaşamayacak ve kendinizi üzmekten başka da bir işe yaramayacak.


Eğer bir süredir sevgiliniz yoksa ve bu durum canınızı sıkıyorsa, nedenini merak etmek tabii ki normal. Ancak suç sizde değil. Belki çok fazla çalışıyor ve sosyalleşemiyorsunuz, belki evli erkeklere aşık olup duruyorsunuz, belki de eşiniz öldüğü için yeni bir aşka yelken açamıyorsunuz.


Sevgili edinmeniz için bazı engeller vardır ama hiçbir şey aşılamaz değildir. Öncelikle neden yalnız olduğunuza değil neler yapabileceklerinize odaklanın. Sürekli yalnız kadın olduğunuz mesajlarını vererek sevgili bulamazsınız.


Başlangıç olarak, özellikle belli bir yaşa geldiğinizde, seçeneklerinizin daraldığını düşünmeyin. Düşüncelerinize kulak verin ve gereksiz korkular yaşamayın. Neden yalnızım, sorusu sizi korku diyarının tam ortasına götürür. Kendi kendinizi başarısız olduğunuza inandırırsınız. Bu bir tuzak gibidir. Kötü bir motive edicidir. Sizi yanlışa sürükler. Ya da berbat bir ilişkiye. Sırf sevgiliniz olsun diye birşeyler yapar ve kısır döngüyü başlatırsınız. Deneyim ve yaşadığımız deneyimi yorumlamak tamamiyle farklı şeylerdir. Olaylara farklı açıdan bakın.


Kendi kendinize “Şu an buradayım, bu durumdan en iyi nasıl faydalanabilirim?” diye sorduğunuzda kendinizi korku diyarından çıkarıp pek çok olasılığın ve ferahlığın olduğu bir yere sokarsınız. Bu bölgeye girmek için, kendinize yapabileceğiniz yardımlar var. Meditasyon uygulaması bunlardan birisidir. Meditasyondan kendinize dair en derin deneyimleri yaşamayı öğrenebilirsiniz.


Bu ferahlık bölgesine girdiğinizde, kendinize ve diğer insanlara karşı daha cömert hale gelirsiniz. Kendinize ne istediğinize dair fikir verirsiniz. Kendinizi daha iyi değerlendirebilirsiniz. Örneğin, köpekleri sevmeyen bir insanla yapamayacağınızı anlarsınız. Ya da yardım işlerinin işe yaramadığını düşünen bir insanla hayatınızı geçiremezsiniz. Sizin için önemli olan nedir?


Cömertlik yüksek güç biçimidir. Kimsenin size veremeyeceği ama sizin özgürce alabileceğiniz birşeydir. Beni sevecek bir insan arıyorum demek yerine sevebileceğim bir insan arıyorum diyebilmektir. Kendinizi genişlettiğinizde dünyanız da gelişir. Bir erkeğin size verebileceklerini düşündüğünüzde ufkunuz da gelişir. Bunu daha geniş bir ufka sahip olmak için ve kendinizi geliştirmek için yapın. Hayatın her anından keyif almak için yapın. Bunu gerçekleştirdiğinizde, her şey mümkündür. Korkularla kendinizi kapattığınızda, hiçbir şey olmayacaktır.


Kendinize doğru soruları sormak, aradığınız cevabı bulmanızı kolaylaştıracaktır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*