Sigara kaçakçılığında “kargo” dönemi


10 kargo şirketinde 300 bin lira değerinde 30 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

İstanbul’da 10 ayrı kargo şirketine yapılan baskında güneydoğu illerinden gönderilen, çay ve oyuncak saat kutuları içerisine saklanmış 30 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Piyasa değeri 300 bin lira olan sigaralarla ilgili 4 kişiyi gözaltına alıp para cezası uygulayan polis kaçak sigaralara el koydu.

KARA, HAVA, DENİZ DERKEN ŞİMDİ DE KARGO DÖNEMİ  

Bölücü terör örgütü PKK’nın en önemli finans kaynaklarından birisi olarak bilinen sigara kaçakçılığında, güvenlik güçlerinin aldığı önlemler sonrası artık kamyon kasasında ve tekne güvertesinde kaçakçılık yapmayan sigara kaçakçıları, bir dönem hava yoluyla denedikleri yönteminde deşifre edilip önünün kesilmesinin ardından şimdide kargo yöntemiyle kaçakçılığa yöneldi.

KARGO PAKETİ GÖRÜNÜMÜNDE

Çoğunluğu bölücü terör örgütüyle irtibatlı olan kaçakçıların, güneydoğu illerinden değişik görüntü altındaki paketlerle, kargo üzerinden, başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlere kaçak sigara gönderdiği bilgisine ulaşan İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele ekipleri, geçtiğimiz hafta 3 ilçede 10 kargo şirketinde denetleme yaptı.

ÇAY VE OYUNCAK KUTULARI İÇERİSİNE SAKLANMIŞ 

Fatih, Bakırköy ve Bağcılar’da bulunan 10 kargo firmasında yapılan inceleme ve denetlemelerde şüpheli görülen kargo paketlerini inceleyen ekipler, oyuncak gitar kutuları ve çay paketleri içerisine gizlenmiş 30 bin paket kaçak sigara ele geçirdi.

Operasyonlarda kaçak sigaraları gönderen 4 kişiyi tespit ederek gözaltına ekipler, 4 kaçakçıya ifadelerinin ardından ‘5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet’ kapsamında işlem yaparak para cezası kesti.

Piyasa değeri 300 bin lira olduğu belirlenen kaçak sigaralara el koyan polisin kargo şirketleri üzerindeki denetleme ve incelemesinin devam ettiği öğrenildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*