sirkenin faydaları

Güzellik sorunlarınızın cevabı mutfakta! Elma sirkesinin salatayı lezzetlendirmek dışında öyle faydaları var ki bunları bilmek isteyeceksiniz.


Saçları parlatır Saçlarınızın olduğundan daha parlak gözükmesini istiyorsanız, elma sirkesini deneyin. Durulama suyuna katacağınız 2 kaşık sirke harikalar yaratacak. Üstelik sandığınız gibi sirke kokmayacaksınız, koku çabucak uçacak.


Güneş yanığı Güneşin zararlı ışınlarından korunmak için yaz kış koruma kremi kullanmanız gerektiğini biliyorsunuz. Ama bir şekilde güneş yanığından muzdarip olursanız yarım bardak elma sirkesi ile 4 bardak su karışımını bu bölgeye uygulayabilirsiniz.


Böcek ısırıkları Yazın açık havada daha çok vakit geçirmeye, dolayısı ile de böceklerin hedefi olmaya başlarsınız. Elma sirkesindeki asit, nötralize bir etki yapar, acı ve kaşıntıyı kesmek için idealdir.


Kepek önleyici Şampuanlamadan önce saçlarınıza ve saç derinize elma sirkesi ile hafifçe masaj yapmak sizi kepeklerden kurtaracaktır.


Ayak kokusu Ilık suya katacağınız elma sirkesi ayak kokusunu önler.


Yüz toniği Cilt tipiniz ne olursa olsun, Dörtte bir oranında suya katacağınız elma sirkesi yüzünüz için kullanışlı bir toniktir. Kuru bir cildiniz varsa su yerine papatya çayı, yağlı bir cildiniz varsa su yerine rooibos çayı kullanabilirsiniz.


Kötü nefes Yarım kaşık elma sirkesi ile bir kaşık kabartma tozunu karıştırıp, dişlerinizi bu karışım ile fırçalayın ve kötü ağız kokularından kurtulun.


Sivilce giderici Sivilceler her zaman en beklenmedik anlarda boy gösterir. Sivilce üzerine uygulayacağınız elma sirkesi, ertesi gün bölgenin tertemiz olmasını sağlar.


Cildi yumuşatır Küveti doldurup içine girmeye bayılıyorsunuz ama banyo tuzları ve köpükleri cildinizi tahriş mi ediyor? Küvete elma sirkesi katmayı deneyin, cildinizi yumuşatır.


Sedef hastalığı Sedef hastalığı döküntüleri oldukça rahatsız edici olabilir ve kaşınır. Cildinizi sirke kullanarak yatıştırabilirsiniz. Bir parça pamuğa dökeceğiniz elma sirkesi ile sorunlu alanları silin.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*