Tesla’nın otomotik pilotunu direksiyona sıkıştırdığı portakalla kandırdı

YouTube’da yayınlanan bir video, Tesla Model S P85D sahibinin otomatik pilotunu portakalla nasıl bypass ettiğini ve böylece aracın herhangi bir insan gözetimi olmaksızın çalışabileceğini gösterdi.
Tesla’nın otomotik pilotunu direksiyona sıkıştırdığı portakalla kandırdı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Kendi kendine gidebilen ya da otonom arabaların sokaklarda dolaştığı bir gelecek kaçınılmaz. Ancak oraya ulaşmamız birkaç yıl sürecek. Bazılarıysa o kadar beklemek istemiyor.

YouTube’da yayınlanan bir video , Tesla Model S P85D sahibinin otomatik pilotunu portakalla nasıl bypass ettiğini ve böylece aracın herhangi bir insan gözetimi olmaksızın çalışabileceğini gösterdi. Bazıları, bunu zayıf bir özellik olarak ifade edip, “Otomatik pilot” özelliğiyle aldatılmış olsalar da, Teslas tamamen otonom değil. Bunun çok tehlikeli bir dublör olduğunu söyleyebiliriz.

Sürücünün fiziksel olarak arabayı kontrol edip etmediğini belirlemek için tekerlekte basınç sensörleri var. Tesla’nın ürettiği araçlar da yarı otomatik pilota sahip. Aracınız otomatik pilot kontrolünde olsa bile, elinizin direksiyonda olması gerekiyor. Sensörler iki dakika içinde basıncı algılamazlarsa, sürücü elini direksiyonuna geri koyana kadar bir uyarı gönderiyor.

Videoyu yükleyen kişi basınç sensörlerini portakal ile kandırarak arkasına yaslanıp pahalı spor otomobilinin içinde ellerini kullanmadan gidiyor.

İlk Tesla otomatik pilot ölümü, uyarılara rağmen elini direksiyona koymayan 40 yaşında eski Deniz Kuvvetleri askeri Joshua Brown’ın kamyona arkadan çarpmasıyla gerçekleşti.

Tesla gibi otonom araçlardan birine sahipseniz otonom pilotlarında tamamen güvenli olduğunun garantisi verilene kadar gözünüzü yoldan ayırmayın.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*