Yıldızları seyredebileceğiniz en iyi 10 yer

Şehir ışıklarının yarattığı ışık kirliliği nedeniyle biz göremesek de dünyadaki bazı özel yerler, gökyüzünü tüm netliğiyle gösteriyor. İşte o yerler…

Tekapo Gölü – Yeni Zelanda

Tekapo Golü, Yeni Zelanda’da Güney Alpler’de kalan ve yıldızları görmek için hiç kuşkusuz dünyanın en iyi yerlerinden biri.


Uluru, Avustralya

Uluru, Ayers Rock olarak da bilinir, Avustralya çöl bölgesinde kumtaşından oluşan bir kaya formasyonu. Bu bölgede kalarak hem güneşin batışını hem de Aborjin’lerin gökyüzü ve burçlarla ilgili hikayelerini dinleyebilirsiniz.


Bromo Dağı, Endonezya

Bromo Dağı, Endonezya’da yer alan aktif volkanik bir dağ. En son 2012’de lav püskürten dağ, yıldızları seyredebileceğiniz en iyi yerler arasında.


Salar de Uyuni, Bolivya

Salar de Uyuni, 10.582 km² alanıyla Dünya’nın en büyük tuz göllerinden biri. Bolivya ‘nın güneybatısında, 3.653 m yükseklikte bulunur.


Doğal Köprüler Ulusal Anıtı, Utah, ABD

Doğal Köprüler Ulusal Anıtı (Natural Bridges National Monument), bölgedeki dondurucu soğuklar, yağmur ve akarsular sebebiyle köprü biçiminde oyulmuş kayadan oluşan bir bölge. Burada gökyüzünde 15bin yıldız görmek mümkün.


Kruger Milli Parkı, Güney Afrika

Kruger Milli Parkı dünyanın en iyi vahşi yaşam alanlarından birine sahiptir. Park, yaklaşık 19bin km2’lik alan genişliği ile dünyadaki en büyük milli parklardan biridir.


Atacama Çölü, Şili

Atacama Çölü, Şili’nin kuzeyinde bulunan dünyanın en kurak çölüdür. Ekstrem derecedeki iklimi yüzünden, birçok rasathane bu bölgenin dağlarında kurulmuştur. Antofagasta şehrinin 120 km güneyinde Avrupa rasathanesi Very Large Telescope ‘u (Çok büyük teleskop) yerleştirmiştir. Bu bölgedeki diğer teleskoplar Large Millimeter Array ve Atacama Pathfinder Experiment’dir.


Namib Çölü, Namibya

Namib Çölü, 50.000 km²’lik bir alana yayılır. Çölün, Atlas Okyanusu boyunca uzanan 1.600 km’lik kısmı Namibya sahilini oluşturur.


Kiruna, İsveç

Kiruna, 25.000’i aşkın bir nüfusa sahip İsveç kentidir. Kent yıl boyu çoğunlukla 0 °C’nin altındadır. Şehirde yıl içinde 30 Mayıs – 15 Temmuz arası sürekli güneş ışığı görülür. Aynı şekilde 13 Aralık – 5 Ocak arası hep karanlıktır.


Yangtze Nehri, Çin

Yangtze veya Yangzi Jiang, Asya’nın en uzun, dünyanın Nil ve Amazon’dan sonra üçüncü en uzun nehridir. Uzunluğu 6.370 km olup Çin’in batısından Doğu Çin Denizi’ne akar. Çince’de anlamı uzun nehirdir. Dünyada sadece bir ülkeyi sulayan en büyük nehirdir.


İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*